Ardeche-Frankrijk 2015  -  periode 2  -  23 september t/m 26 september


woensdag 23 september - Le Serret

En dan worden we vandaag zomaar genoemd in de blog (zie 23 september) van Marthy, onze gastvrouw. Marthy en Martien zijn vandaag 44 jaar getrouwd en het leek Marthy wel een leuk idee om een staatsieportret te laten maken door Co of mij. Dat werd dus Co, en ik heb de eind afwerking gedaan op de computer. De foto is gemaakt in eigen tuin en hof. Marthy schreef zelf al: Gelukkig stond Martien met zijn werkschoenen achter het muurtje.Het uiteindelijke resultaat, een gelukkig kijkend echtpaar, is-tie leuk of is-tie leuk?


In het dorpje Le Serret zijn ze bezig een broodoven te bouwen, zoals die er vroeger ook was. Die oven werd gebruikt door de bewoners van het dorp om brood te bakken, het is een paar jarig project.aan het eind van het dorp ook weer een paar graven, eentje is 10 jaar geleden nog gebruikt


Vandaag gaan we weer wandelen, ditmaal hebben een route op het oog die heet: ‘van het gemeentehuis naar de kerk’ en die zijn we dus beide tegen gekomen. Het is een routebeschrijving gemaakt door Marthy en de omschrijving is:

‘Een mooie afwisselende wandeling die alle verschillende elementen van de Midden-Ardèche laat zien. Kabbelende beekjes, kastanjebossen, kleine gehuchtjes met daaronder terrassen met gestapelde muren’.vandaag liepen we via geel/witte aanwijzingen en rood/witte linten  -  mooie kastanjes


even een beekje oversteken, ze hadden Karin er voor over, stonden ze allebei aan haar armen te trekken


We lopen al vrij snel verkeerd en moeten een beekje oversteken en dus even later ook weer terug. Maar alles komt op zijn pootjes terecht, wij ook, we pakken de route weer op. Alle elementen die opgenoemd zijn in de beschrijving komen we ruimschoots tegen, vooral de kastanjebomen en andere bomen.de grond is onder de boom vandaan
soms moeten we een hek openmaken, nu liepen we zigzag  -  een hut op boomstammen


links: we kwamen zomaar een paar krokusjes tegen  -  rechts: en de dahlia’s staan ook in bloei
een vleugje herfst


De route is leuk alleen het stuk tussen Cros en Issamoulenc kon ons gestolen worden. Het was behoorlijk klimmen, daar hebben we niet zo’n hekel aan, maar wel als het door een bos is.  ;-)

Vanaf Issamoulenc wordt het weer interessant met mooie vergezichten.

erg landelijk, de kippetjes lopen op straatUiteindelijk komen we dan toch weer in Le Serret uit, moe maar voldaan. Het is wel al 18.45uur dus dik etenstijd. Gelukkig hebben we al een stoofpotje klaar staan, balletje gehakt erbij en we kunnen er weer tegen. Daarna allemaal onder de heerlijk hete douche en we zijn weer fris en fruitig. Ik tik dit om 21.45uur en Karin en Co zitten op hun rug en de oogjes vallen af en toe al dicht. Dus het zal niet laat worden denk ik zo.donderdag 24 september - Le Serret

Na de aanvankelijke dip gisteravond kwam er weer een opleving en uiteindelijk gingen we pas om 23uur naar bed. Paul en Co hebben eerst nog een varkenshaasje in de marinade gezet, dus die wordt vanavond burgemeester gemaakt.


Trouwens over de burgemeester, van deze gemeente Issamoulenc, vertelde Marthy het volgende. Hij is dik en loopt de meeste tijd in korte broek en t-shirt en hij is boer. Marthy had een keer een afspraak met de burgemeester en moest even wachten. Even later kwamen er twee Franse mannen uit het kantoor van de burry, strak in het pak en even later kwam de burgemeester uit zijn kantoor om Marthy te ontvangen, in t-shirt en korte broek. Marthy zei: met van die dikke harige benen er onder.   haha


Gisteren hebben we ‘van gemeentehuis naar kerk’ gelopen en vandaag kregen we van Marthy uitleg hierover. Vele gehuchtjes hier vallen onder de gemeente Issamoulenc maar je hebt ook twee plaatsjes: Issamoulenc mairie (gemeentehuis) en Issamoulenc eglise (kerk) maar die liggen dus best wel een eindje uit elkaar vandaan.


Verder hebben we vandaag een rustdag gehouden en heerlijk in het zonnetje gezeten en er van genoten, lekker puzzelen, lezen, ouwehoeren etc.vrijdag 25 september - Le SerretHet zonnetje piept net achter de berg vandaan, het belooft weer een zonnige dag te worden


En zo breekt er na een rustdag weer een ‘werkdag’ aan, oftewel vandaag is weer een wandeldag. Marthy heeft een aantal wandelingen uitgewerkt en op papier gezet maar als ik ze in Google Earth bekijk zouden we veel door bossen lopen en dat is toch hartstikke zonde met dit mooie weer.

Dus ben ik zelf op zoek gegaan, ik heb een link gekregen van Marthy met gps wandelroutes in de Ardèche en we willen graag wandelen met uitzichten. Ik vind een wandeling die vanuit Creysseilles gaat maar dat is 500 meter omhoog en omlaag. Met het vooruitzicht dat we zondag een lange wandeling gaan doen met klimmen kort ik de wandeling van vandaag in. Via Garmin Basecamp kan ik de gps track aanpassen en lopen we ca. de helft aan kilometers en we moeten ca. 250 meter klimmen en dalen.
Maar vanmorgen doen we eerst rustig aan en zitten in het zonnetje. Er staat wel veel wind en als de zon af en toe achter de wolkjes schuil gaat is het ronduit koud.


Marthy en Martien hebben een probleem met de kachel/warm water voorziening, die loopt op diesel maar het apparaat loopt niet lekker. Bovendien stinkt-ie een uur in de wind en geeft grote rookwolken. En dat is precies in de tuin waar wij verblijven. Maar gelukkig komen er twee mannetjes om de boel na te kijken en waar nodig opnieuw af te stellen. Even later zijn de rookwolken verleden tijd en blijft de lucht schoon en stankvrij, pfffff.de herfst meldt zich voorzichtigOm 14uur beginnen we met onze wandeling na een ritje van 15km over een bochtig en bomig traject met af en toe mooie uitzichten de vallei in. We starten de wandeling op deze coordinaten: N44º45’49”, E4º31’48” en we hebben een ronde gelopen van 7,2km.

stoer he?Hoe hoger we komen hoe meer dorpjes we zien in de diepte, leuk hoor. En het is heerlijk zonnig dus we genieten volop. Het stijgen gaat geleidelijk aan via een zigzag pad het dalen gaat behoorlijk steil via een smal stenig paadje.


En dan is thuis de douche weer heerlijk en even later zitten we weer lekker te smikkelen, daar kan geen restaurant tegen op als Paul en Co aan het kokkerellen slaan.zaterdag 26 september - Le Serret

Na de wandeling gisteren hebben we vandaag weer een rustdag, maar die vullen we in met boodschappen doen.

In de ochtend vertrekken we naar Privas waar het woensdag en zaterdag marktdag is. De parkeerplaats waar we ‘normaal’ parkeren is nu bezet met marktkramen dus we gaan naar de parkeerplaats er tegenover. Het is bijzonder druk met auto’s en mensen.


Het is gezellig druk en er zijn ontzettend veel groente- en fruitkramen, gelukkig ook een aantal met biologische groente en fruit, dus we slaan onze slag. Met tassen vol lopen we naar de slager om vlees in te slaan en dan terug naar de auto. We moeten immers voor meerdere dagen inkopen, het is te ver rijden om dat dagelijks te doen.


Dan nog even naar de HyperU supermarkt voor de laatste dingetjes. Het is toch alweer 13uur als we terug rijden naar Le Serret dus tijd om te eten.


‘s Middags verblijven we in de tuin, eerst is het wat frisjes maar later wordt het weer lekker.
naar ‘periode 3


terug naar ‘overzicht


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Ardeche