Duitsland 2017  -  periode 1  - 1 september t/m 5 septembervrijdag 1 september / zondag 3 september - thuis - Dusseldorf - Briedern aan de Moezel


We zijn vrijdagmiddag vertrokken voor een weekje Duitsland, te starten in Dusseldorf waar de grootste caravan/camperbeurs wordt gehouden van Europa. Daar gaan we meestal wel naar toe, je kunt er overnachten op de grootste camperplaats ooit. Het is vooral handig omdat je vanaf de camperplaats met een pendelbus naar de Messe kunt reizen en de plek is dichtbij diezelfde Messe.


Tussen 23.00 en 6 uur vliegen er geen vliegtuigen over dus de nacht is wel rustig te noemen. Dus op tijd in de koffer want ‘s ochtends ben je op tijd wakker. Ze vliegen vlak boven de campers langs.


We hadden onze toegangskaarten voor de beurs geregeld voor zondag 3 september maar ze zijn twee dagen geldig. We kwamen zaterdag om 11uur al aan en zijn na het eten naar de Messe gegaan. Tegen 17uur waren we klaar, hadden we alles gezien.links: onze camperplek onderweg naar Dusseldorf - in Dusseldorf zelf

Dus na onze overnachting op de camperplek zijn we zondagochtend weer vertrokken. We hebben besloten om de Moezel eens met een bezoekje te vereren. Van Anton en Ans (Carthago camperaars) hebben we enthousiaste verhalen gehoord dus we willen dat zelf wel eens meemaken.


We reden alles binnendoor en dat was niet verkeerd. Je rijdt door de Eiffel en dat is bijzonder heuvelachtig te noemen. Op een gegeven moment reden we op 535meter hoogte. Zo zonder erg stijg je dus behoorlijk.

onderweg zie je veel wild kijk hutten - mooie vergezichten in de Eiffel
vaak zie je aan de huizen mooie tafereeltjes


vele motorrijders komen we hier tegen - een meiboom in september - kunst op de rotonde


aan de borden te zien zijn we in ‘berg’achtig gebied


Langs de Moezel rammelt het van de camperplekken en campings. Dus heb ik er eentje uitgezocht die rustig gelegen is en waar we ook ons potje kunnen legen. Die vinden we in Briedern, aan het water met alleen een fietspad achter de campers langs, zo heerlijk rustig.....


We doen een kopje thee en halen de fietsen uit de camper om een stukje weg te trappen. We gaan eerst richting Beilstein, daar waren we net met de camper doorheen gereden en dat zag er wel gezellig uit. Ook gaat daar een veerboot naar de andere kant, dus 1+1=3. De ene kant van de moezel heen en de andere kant terug, verderop zagen we via Maps.me een brug.het plaatsje Cochem aan de moezel


hier komen de moezelwijnen vandaan


In Beilstein stallen we de fietsen tegen een hek en lopen door het plaatsje met prachtige vakwerkhuizen, een heus Karmelieten klooster en boven op de berg een kasteel ruïne. Zo hoog gaan we niet maar we genieten wel even van het uitzicht bij het klooster.Beilstein met klooster en burcht


Het ziet er mooi en gezellig uitDan pakken we de veerboot voor € 2,00 p.p.+fiets en fietsen aan de andere kant weer terug. Het is de hele dag al flink zonnig maar hier lopen we zowaar een buitje op. Als we bij de brug komen is het droog en zonnig maar aan de andere kant begint het weer te regenen, de wolk hing er nog. We besluiten om door te rijden maar worden toch nog flink nat. Maar we willen op tijd terug zijn bij de camper want Nederland moet zo tegen Bulgarije voetballen.met het pontje over - eerder was het nog zonnig op de camperplek


We staan hier met 7 campers, waarvan 3 Nederlanders, de rest Duitsers. Nederland wint gelukkig van Bulgarije met 3-1 en zijn dus nog in de running voor de WK kwalificatie van 2018.


We hebben hier prima internet en gebruiken ons eigen account, sinds de dataroaming afgeschaft is, dat is toch wel heel erg fijn dat je nu in Europa geen vrije wifi meer hoeft op te zoeken.


maandag 4 september - Briedern aan de Moezel - Pünderich


Er ligt een afgedankte rondvaartboot aan de oever met een loopbrug er naar toe en die maakt ontzettend veel lawaai als er een schip langs komt varen, het knarst, bromt en het doet. Wat maak je toch een ellende mee, haha. Verder was het hier wel lekker rustig.


We rijden na het ochtendritueel weg naar een volgende plek zo’n 40km verderop, richting Trier. We komen dus al op tijd aan in Pünderich. We zitten wat in het zonnetje te relaxen en ik kijk weer op Maps.me voor ons fietsritje voor vandaag.overal zijn er wijnfeesten, geweest of nog komende


Zeller Schwarze Katz, dat moet voor wijnkenners een bekend merk zijn


het is alles druivenvelden wat de klok slaat - een van de mooie huizen in Pünderich - de camperplek


Na de middag komen de stalen rossen weer van stal, uh, uit de garage en gaan de billen weer strak. Ondertussen zijn er al heel wat campers vertrokken maar af en toe druppelt er weer eentje binnen.


We rijden eerst aan de linkerkant van de Moezel naar het plaatsje Traben-Trarbach, met Traben aan de linkerkant en Trarbach aan de rechterkant van de rivier, verbonden met een brug waar een mooie oude poort de toegang verleend. Het is wel leuk om even doorheen te lopen.


Dan rijden we via de andere kant weer terug naar de camperplek, je kunt niet verkeerd rijden maar af en toe is het goed opletten op de bordjes. We rijden niet een route via bordjes maar fietsers worden wel via bordjes soms omgeleid. Dan staat er een bordje dat fietsers en wandelaars wel verder mogen maar op ‘eigen risico’, oei, hoe gevaarlijk zal het gaan worden? Maar er is niets aan de hand, het is gewoon een mooi asfaltpad langs het water.


Bij Pünderich stappen we op het pontje en even later zijn we weer bij de camper. De pontjes kosten hier per persoon met fiets € 2,00. Later klaagde iemand dat dat duurder is dan in Nederland, je moet toch iets te klagen hebben, toch?in Traben-Trarbach - met de pont terug naar Pünderich


We lopen later nog even naar het plaatsje, ik zag gisteren vanaf de pont dat er mooie vakwerkhuizen staan, een paar mooie blikvangers. Verderop in het dorp staan er ook nog een paar maar that’s it.


Ze hebben hier in het verleden trouwens behoorlijk hoog water gehad, maar dan echt hoog. We schatten de hoogte van de paal op zo’n meter of 4 en dan stonden we zelf al hoger dan de oever, je kunt je het haast niet voorstellen, zoveel water.

omruilboeken - de paal die de hoogte van het water aangeeft
altijd leuk, bloemetjes


de rondvaartboten komen af en aan


mooie details zijn er te zien, het is een huis uit 1621


met schapenvacht, je moet wel zacht zitten natuurlijk


links: sigaretten automaten zie je best wel veel hier


wat een pracht


mooie details in warme kleuren


Het was weer een leuk dagje met wat zon en niet te warm. Morgen gaan we weer verder.


verder naar periode 2


naar ‘coordinaten’


terug naar ‘overzicht


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Duitsland 2017