Groot-Brittannië - periode 1 - 17 juni - 20 juni


woensdag 17 juni - thuis - Wrabness

rechts: puttertjes in onze tuin, een mooi vogeltje


Thuis staat de tuin in volle bloei maar wij vertrekken naar een ander bloemenland, Engeland om van daar door te reizen naar Noord-Ierland, dan terug naar Engeland, het Lake-district. En als afsluiter Schotland waar we weer naar de dolfijnen gaan, net als vorig jaar.


De boot naar Harwich, vanaf Hoek van Holland, vertrekt op tijd. Er staat veel wind dus ik ben benieuwd wat voor overtocht we gaan beleven. Er is een waterig zonnetje, we zitten op dit moment aan dek terwijl ik dit schrijf. Kan het nog net op ons internet account van T-Mobile de lucht in. We krijgen net te horen dat we om 19.45uur Engelse tijd aan komen, het is daar 1 uur vroeger dan in Nederland.


Het was een rustige overtocht, geen hobbels in de ‘weg’. In het begin zaten we nog lekker in het zonnetje maar dat was gauw over.


We rijden direct door naar ‘ons plekje’ in Wrabness, een stukje prive grond waar we de vorige keer mochten staan, lekker rustig.

donderdag 18 juni - Wrabness - North Kilworth


Vanmorgen al het eerste ‘wild’ gezien, een fazant. Verder is hier niets te beleven dus we rijden al op tijd verder. We zijn in het land van de kattenogen, in de weg dan wel te verstaan. Dat is vooral vervelend op smalle wegen als er een tegenligger komt, als we alleen rijden gaan we gewoon op het midden van de weg rijden.schattige huisjes komen we tegenBij de Tesco in Sudbury kopen we een simkaart voor internet, 8GB voor £20 (€25), daar kunnen we zeker wel een maandje mee vooruit.

coordinaten van deze Tesco: N52º03’08”, E 0º43’58”. Er is daar een telefoon desk waar een mijnheer ons prima geholpen heeft alles voor elkaar te krijgen.

Gegevens voor o.a. de mifi-router of voor je dongle:

Profile name:  Tesco WAP GPRS

APN code:       prepay.tesco-mobile.com

User name:     tescowap

password:       password

Nadat we alle gegevens ingevuld hadden kregen we een berichtje in de mifi-router dat we de telefoon/router even uit en weer aan moesten zetten en toen was alles voor elkaar. In het grootste deel van Engeland en Noord-Ierland (hoort ook bij Engeland) is de ontvangst goed, 3G en 4G.


Kosten simkaart met alleen data, 30 dagen geldig, daarna koop je weer een prepaid kaart en kun je een ‘top-up’ regelen:

£5        - 500mb

£7,50   - 1GB

£10      - 2GB

£12,50 - 3GB

£15,50 - 4GB

£17,50 - 6GB

€20      - 8GB


Na het eten zijn we weer verder gereden. We reden al een hele tijd op de A14, een saaie ‘grote’ weg. Dus zijn we maar eventjes gestopt om een alternatieve route in te stellen, veel leuker, over kleinere wegen, door leuke dorpjes en glooiend landschap, dat is het voor ons, dat is ‘good old England’.rode telefooncellen kom je af en toe tegen - vrolijke bermen - en mooie uithangborden


We rijden door de graanschuur van Engeland, velden vol met granen

Maar ook rijden we af en toe door een gebied met renstallen, dus zo’n beeld met paard en menner is hier wel op zijn plaats


Zo rond 17uur gingen we op zoek naar een plekje om te overnachten en dat vonden we uiteindelijk om 18uur in North Kilworth. Eerst door het oude dorpje gereden, achter de townhal konden we niet komen omdat de takken van een boom over de weg hingen, bij de kerk was geen parkeerplaats maar bij de tennisvelden/voetbalvelden was een ruime parkeerplaats, ideaal voor ons. Morgen nog 318km te gaan naar Holyhead waar we zaterdag de boot naar Dublin/Ierland nemen.


Het viel vandaag trouwens erg mee met de kattenogen in de weg, wel zo prettig.onze route van vandaag plus hoogtemeters, ik registreer via www.strava.com,  middels een app op de iphone

vrijdag 19 juni - North Kilworth -  Boddfordd (E)

Om 9 uur rijden we al weer. We treffen het trouwens nog prima met het weer, het was de afgelopen twee dagen rond de 23º. Vandaag zitten we onder de middag lekker in het zonnetje onze yoghurt op te peuzelen. Onderweg zien regelmatig schoolkinderen lopen in hun uniformen, in dit gedeelte van het land zelfs met stropdas.
Voor de middag is de route niet zo veel aan, na de het eten wordt het pas interessant. Vooral omdat we dan de A5 afrijden de kleinere wegen op. We komen door het noorden van Wales door Snowdonia national park, prachtig is het hier. Vorig jaar hebben we ook een deel van deze route gereden, we herkennen een paar punten.wijdse vergezichten


leuke doorkijkjes naar mooi gerestaureerde huizen


de rhododendron staat in bloei


mooie hanging basketsEr wordt hier heel wat afgewandeld. Overal langs de weg staan auto’s geparkeerd en zien we verderop mensen wandelen. We komen door leuke, oude dorpjes met prachtige huizen. Langs de route staat de Rhododendron volop in bloei, een vrolijk gezicht.


Na het eten hebben we nog 150km te gaan en volgens TomTom gaan we daar 3,5 uur over doen, dat kan toch niet kloppen. Maar gaandeweg de rit komen erachter dat het wel degelijk gaat kloppen. We kunnen vaak niet harder dan 40 a 50km per uur rijden, krijg je wel tijd om van het landschap te genieten, alhoewel je als chauffeur wel goed op moet letten, het is ook behoorlijk bochtig en onoverzichtelijk. Maar wel heel leuk en een mooie omgeving om doorheen te rijden.door het Snowdonia national park


je komt bijna geen auto’s tegen over dit bochtige parcours


midden: zomaar een zwarte berg tussen al het groen - rechts: een ‘1-persoons’ weggetje, net zo breed als de camper


We eindigen vandaag in Boddfordd, op een parkeerplaats bij een meer het Cetni reservoir. Vorig jaar stonden we hier ook, het is nu nog 22,5 km rijden naar Holyhead. Morgen slapen we in Ierland.zaterdag 20 juni - Boddfordd (E) - Ballynagassan (IER)

Een rustige nacht gehad, toen we naar bed gingen regende het zowaar, niet hard maar toch. Dat is ook Engeland. Op deze parkeerplaats parkeert men veel om de honden uit te laten, dus het is een komen en gaan van mensen. Maar vannacht was het rustig.


We rijden op tijd weg want we willen proberen om de boot van 9uur (GB tijd) te halen en dat lukt. We kunnen zo de boot op als we aan komen rijden. En dan ook nog gratis wifi, helemaal goed zo. Ze beloven een rustige overtocht en we komen om 12.10uur (GB tijd) aan in Dublin.


En de overtocht was inderdaad heerlijk rustig, een gladde zee, we treffen het toch maar weer. Het is wel bewolkt maar niet echt koud.

Als we zo aankomen in Dublin gaan we alvast richting de eerste camping. Misschien dat we morgen aanvangen met inspectie en anders maandag. De volgende campings liggen een stuk naar het westen dus dat zal een dag later worden voordat we die gaan inspecteren.


We rijden langs de kust en daar wordt het pas eigenlijk leuk, de route daarvoor vonden we eigenlijk niet zoveel aan, redelijk saai. We komen langs een vissershaventje en daar staat een camper. We draaien om en rijden er ook naar toe. Dit wordt onze slaapplaats voor vandaag.


We gaan lekker in het zonnetje zitten en genieten van het uitzicht over het water en later over ‘land’ want het wordt eb. Waar eerst water was is nu alleen maar ‘slik’ te zien. De vogels maken er dankbaar gebruik gaan, we zien een zilver reiger een krabbetje verschalken. Er is een kraantje dus we kunnen weer vers drinkwater tappen. Deze plek gaan we aanmelden bij campercontact.nl/NKC.links: hier kun je nog zo vanaf de kade op de boten stappen - rechts: nu moet je ‘springen’ om aan boord te komen


De boot is behoorlijk naar beneden gezakt, mee met het water, goed dat-ie vast zit aan de kade


eerst is de geul vol water, even later met een grote zandplaat, er wordt ook gewaarschuwd voor drijfzand


prachtige wolkenluchten


Het is geen straf om hier te staannaar ‘periode 2


Ga naar ‘Coordinaten


terug naar ‘overzicht


Ga naar ‘fotoalbum’


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Groot-Brittannië