Schotland-Engeland 2015  -  periode 3  -  25 juni t/m 28 junidonderdag 25 juni - Crolly - Quigley’s Point

Vanmorgen afscheid genomen van Art en Pauline. Art vertelde gisteren nog dat er ca. 3x zoveel schapen als mensen zijn in Ierland, beeee.


We gaan eerst naar een nieuwe camping in Portsalon, ze hebben een bezoek verzoek ingediend terwijl wij al op reis waren, dus dat houdt in dat we alle formulieren nog moeten invullen, ook de lijst met wat er allemaal op de camping is aan faciliteiten. Daar gaat altijd wel wat tijd in zitten.


Vandaag is het regen wat de klok slaat, maar Ierland is niet voor niets het ‘groene eiland’. We rijden vanmorgen dan ook weer door een prachtig landschap en leuke dorpjes.


We worden hartelijk ontvangen door vader Doherty en zijn dochter Patricia, ze hebben alle tijd voor ons en zijn blij dat ze weer in het ACSI camping boek worden vermeld.het is veel ‘eenpersoons’ weggetjes langs deze route, gelukkig komen we niet veel verkeer tegen


ook komen we weer veel turf steek velden tegen


kunst op de rotonde


Daarna rijden we door naar camping Foyleside in Quigley’s Point, onze laatste camping in Ierland. Morgen gaan we weer de ‘grens’ over naar Noord-Ierland dat bij Engeland hoort, de Northern Ireland wordt het wel genoemd. Daar hebben we dan nog 14 campings te bezoeken.

Vorig jaar hebben we alle campings een email gezonden wanneer we langs kwamen, dit jaar hebben we dat niet gedaan en dat is toch een stuk relaxter, is wel fijn zo. Het voelt ook minder aan als werken, er is minder druk dat je die dag en die tijd ergens moet zijn. Willen we nu een dagje tussendoor niets doen, dan kan dat.
We blijven op Foyleside overnachten want we kwamen daar om 18.15uur NL tijd aan en de volgende camping is zo’n 70km verder.vrijdag 26 juni - Quigley’s Point - Ballycastle

Er is vandaag hard ‘gewerkt’, we hebben maar liefst vijf campings geïnspecteerd, en dat was wel genoeg voor vandaag. We hebben de mooiste camping tot nu toe gezien en de leukste tot nu toe.


We begonnen met regen en flink ook maar bij de eerste inspectie was het gelukkig droog, met zelfs een klein beetje zon.

Op een van de campings troffen we een grote groep met Duitsers die meededen aan een ACSI groepsreis door Ierland. Op die camping was geen wifi en dat vonden ze niet zo fijn want ze verbleven daar 3 dagen, oei.

rechts: vonden we wel leuk, we hadden wel eens gehoord van ‘free range egs’ maar nog nooit van ‘scharrelkinderen’De mooiste camping tot nu toe was Ballyness caravanpark, alles was af. Nieuw sanitair en ook ruim opgezet, je kon er zelfs in bad. Er was informatie voor de kampeerders wat te doen bij slecht weer en ook wat bij mooi weer, informatie over wandelingen in de omgeving, er lagen menukaarten van restaurants in de omgeving. Het enige jammere was dat ze geen enkele uiting hadden van de ACSI, geen bord aan de muur, geen stickers op de ramen. Als reden gaven ze op: Elke keer wordt er om korting gevraagd, ze willen ook niet mee doen aan het kortingssysteem want ze hebben het druk genoeg. De hele maand juni waren ze vol geboekt, ze zitten in ieder geval niet op klanten te wachten.


De leukste camping tot nu toe was Watertop farm, een ‘klein & fijn kamperen’ camping op een schapenboerderij. Vandaag was de laatste dag dat ze kinderen hebben ontvangen, gisteren een groep van 60 kinderen en vandaag ook een groep van 60 kinderen, ga daar maar aan staan. De boer/eigenaar had alle tijd voor ons en liet trots het nieuwe sanitair aan ons zien en ook een ruime binnen speelplaats voor de kinderen met een grote opblaasbare glijbaan/springkussen.


Dit weekend beginnen in Ierland en Engeland de schoolvakanties, dus het zal hier ook wel drukker worden.


We staan nu op de camping Watertop en gaan morgen weer verder met inspecteren, nog 9 campings te gaan in Ierland.

Het is trouwens wel een mooi deel van Noord-Ierland, erg groen en mooie landschappen om door heen te rijden.
zaterdag 27 juni - Ballycastle - LarneDe Rhododendron van dichtbij

Je zou denken als je in Larne bent dat je dan de boot gaat nemen naar Engeland, maar nog even een paar daagjes wachten, we hebben nog 6 campings te gaan. En we gaan nog bij een biologische boerderij langs om rauwe melk te kopen.


De resterende campings zijn ‘klein & fijn kamperen’ campings, dat zijn kleinschalige campings met gemoedelijke sfeer, zo ook de drie campings van vandaag.


We reden weer door een prachtige omgeving, echt mooi hoor het noorden van Ierland, een aanrader.
Bij de 3e camping was niemand aanwezig op de receptie maar het tegenover liggende tankstation was van dezelfde eigenaar. Tussen de bedrijven door kon de jongen in de shop van het tankstation de eigenaar bellen. Het zijn tegenwoordig halve supermarkten de winkel van dit soort stations.

Deze eigenaar ging er gewoon vanuit dat we zouden blijven overnachten, dus we kregen de sleutel van het sanitair gebouw overhandigd en twee muntjes voor het douchen. We wilden eigenlijk verder rijden maar besloten om maar te blijven. Het was lekker weer dus installeerden we ons in het zonnetje. Maar jammer, het zonnetje verdween achter een dikke wolkenlaag.


Het is wel grappig, we vragen op elke camping twee kampeerders om hun mening over de camping. Op deze camping vond men op de vraag of het overdag rustig is dat dat ‘very good’ is. Wij staan hier nu en ervaren dat toch anders. Er loopt een weg langs de camping waar lawaai vandaan komt en aan de andere kant hoor je in de verte een snelweg. Af en toe komt er een trein langs maar voor de rest is het wel rustig ja.  ;-)

De mensen die we hier naar hun mening vroegen komen hier al jaren, dan hoor je het waarschijnlijk niet meer, kwestie van gewenning.
zondag 28 juni - Larne - Ballyronan

De dag was weer rond vol, we hebben vandaag de laatste zes campings allemaal kunnen inspecteren. Het begint zowat op werken te lijken.

Het is ons alles mee gevallen, het is wel fijn dat het nu klaar is, voor wat Ierland betreft dan. In Noord-Engeland hebben we 26 campings te inspecteren maar eerst zijn we een paar dagen vrij.


Het leukste van het inspecteren vind Co het uitdelen van de ACSI pen, als bedankje als we een interview hebben gedaan met kampeerders. Hij maakt er een waar spektakel van. Hij doet een beetje geheimzinnig en geeft dan de pen, in de ‘real Irish colors’ en ze mogen het zeker niet verder vertellen aan de andere kampeerders, die pen is alleen voor hun, een echt collectors item. We nemen in ieder geval altijd afscheid van lachende mensen. Vanmorgen zei een man hardop, ik zal het niet verder vertellen hoor. Dus Co riep gelijk: sssst, anders horen anderen het. Hij fluisterde lachend terug: ik zal het niet verder vertellen hoor, lachen natuurlijk. Ach, je moet er wat van maken, toch en lachen is gezond.


Om 18.30uur waren we klaar met ‘werken’ en nu staan we op de laatste camping. Maar vandaag hebben we wederom genoten van het prachtige landschap. Mooi groen, heuvelachtig maar ook zomaar een gedeelte met veel heide en veengebied, kaal en overzichtelijk. En er waren prachtige wolkenluchten.1+2: de kerken hoger dan hoog   -   3. leuk toch als je zo welkom wordt geheten in een dorp
zo rijden we tussen de heuvels en dan opeens in de ‘leegte’naar ‘periode 4


Ga naar ‘Coordinaten


terug naar ‘overzicht


Ga naar ‘fotoalbum’


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Groot-Brittannie