Schotland-Engeland 2015  -  periode 5  -  3 juli t/m 6 juli


vrijdag 3 juli - Thornthwaite - Skelwith

Vandaag was het likkebaardend lekker, oftewel het Lake District is fantastisch mooi, het wordt dus een aparte fotopagina, de 1e van deze reis.


De eerste camping is een big one en net als de vorige grote camping goed onderhouden en we worden vriendelijk ontvangen. Het sanitair is prima en de kampeerplaatsen zien er goed uit, met een ‘stunning view’ over het meer, je blijft kijken. Hier kunnen we ook even internetten.het uitzicht vanaf de camping


Dan een kleine camping met veel kampeerders en waar een gemoedelijke sfeer hangt, ondanks dat iedereen weg is, waarschijnlijk om te wandelen, want dat is het wat hier gebeurt, het Lake District is een groot wandelparadijs.


De derde camping is ook klein en gemoedelijk en er staan hier veel tenten. Er kabbelt een riviertje langs en dat is altijd een prettig gehoor.


En dan tussen de campings door rijden we dus door een skitterende omgeving, de weg slingert en gaat op en neer en elke keer weer een ander uitzicht. Het is wel voorzichtig rijden bij de bochten vooral als het erg smal is want ze rijden hier best wel hard. Op een stuk kon je merken dat de mensen dit als een sluiproute gebruiken, het was een lange sliert auto’s. Wij maar ook de tegenliggers moesten regelmatig de kant in om elkaar te laten passeren. Ook moesten we af en toe achteruit naar een passing place. Maar de omgeving en uitzichten maakten heel veel goed.Er staat een heel rijtje te wachten om er langs te kunnenDe vierde camping is ook weer big, we worden er heel vriendelijk ontvangen door een kalende mijnheer, hij heeft duidelijk plezier in zijn werk. Ik zeg dat tegen hem, dat dat te zien is. Hij geeft aan dat hij altijd een eigen bedrijf had maar dat hij voor zijn laatste werkjaren heeft gekozen voor dit werk, scheelt hem heel veel stress. Hij zei: beter lachend door het leven dat dood in je kist, een waarheid als een koe.


Het leukste van het inspecteren vinden we de interviews met de kampeerders, het levert leuke gesprekken op. Bij deze laatste camping kwamen we om 18.45uur NL tijd binnen en om 20.45uur NL tijd reden we pas weer weg. We werden met zo’n golfkarretje rond gereden om alles te bezichtigen, zo groot is het hier. Maar je ziet het niet terug omdat alles op verschillende niveaus’ staat en ook op verschillende velden, ondanks de grootte toch heel gemoedelijk en heel rustig. Althans nu nog wel, over 1,5 week beginnen in Engeland en Schotland de schoolvakanties.

Op deze camping hadden we twee leuke ontmoetingen, een met Engelsen en de andere met een Nederlands echtpaar. We hebben op een gegeven moment maar afscheid genomen want ze bleven praten.


Onderweg toch nog maar eventjes eten en rond 21.30uur NL tijd hadden we een plekje gevonden, naast een gebouw dat te koop staat. Op dit moment rijdt er nog wel het een en ander aan verkeer voorbij maar ze zullen hier toch ook wel een keertje te bed gaan, hoop ik.


Het is trouwens totaal niet vreemd om hier links te rijden, als we op een smallere weg rijden en er komt een tegenligger gaan we in reactie direct naar links. Maar ik weet nu al dat als we straks weer in Nederland zijn dat we automatisch naar rechts gaan. Het menselijk brein blijft wonderlijk.zaterdag 4 juli - Skelwith - Broomer

Vandaag was een echte ‘werkdag’, we hebben vijf campings kunnen controleren, dat komt omdat ze redelijk dicht bij elkaar zaten. Bij twee campings hadden ze mooie hanging baskets en andere potten vol met bloemen, dat is een vrolijk welkom, we hebben er dan ook een complimentje voor gegeven.Dit is toch om vrolijk van te worden?


Vanmorgen om 7.30uur NL tijd waren er een paar flinke klappen van onweer en de lucht zag grijs. Maar later op de dag scheen de zon weer, net als gisteren en werd het 25º, echt zomer weer, heerlijk hoor. Het was trouwens een rustige nacht, men ging dus toch te bed hier.


Vandaag hebben we de minste camping geïnspecteerd tijdens deze reis. Ongezellige kampeerplaatsen, verouderd sanitair maar de kinderen zullen zich hier prima vermaken met een zwembad en speelautomaten, dus we laten het maar in het programma.


Een camping verder was net zo groot als de mindere camping maar daar was alles weer tiptop, van de caravan en camping club organisatie. Daar betaal je als niet-lid behoorlijk meer t.o.v. leden maar de campings zijn wel mooi, voldoen aan een bepaalde standaard.


Wat we dan wel vreemd vinden is dat iemand bij het interview aangaf dat hij het personeel en het sanitair redelijk vond maar de prijs/kwaliteit verhouding zeer goed, dat kunnen we even niet rijmen. Maar het is zijn mening dus we noteren het gewoon.


We hebben niet zoveel gereden maar het was wel weer mooi, ook weer veel smalle bochtige wegen dat we blij waren om weer even op een ‘snelweg’ te rijden, ruimte om ons heen. Later zijn we weer ‘klein’ gaan rijden, kronkelen met TomTom.Cricket een echte Engelse sportDe 5e camping was niet in de planning maar konden we toch nog mee pakken. Op weg naar de volgende camping hebben we een overnachtingsplekje gevonden bij een bewaarplaats van grind, in het aangrenzende weiland horen we de lammetjes roepen om hun moeder.


Nog 14 campings te gaan dan hebben we vakantie.  ;-)voor zover even de route, ik hoop volgende keer de hele kaart te kunnen laten zien.

zondag 5 juli - Broomer - Appleby

Lekker rustig hoor was deze overnachtingsplek, zo tussen het grind, alleen lukte het niet om tv te kijken vanwege de hoge bomen om ons heen, de schotel bleef heel dwars de verkeerde kant op draaien. Dan maar zonder tv, we vermaken ons even goed prima.mooie doorkijkjes in het Engelse landschap

Vandaag 5 campings bezocht, klein en knus en heel groot en ook weer leuke mensen ontmoet voor een interview. En door de pen van Co gaan we lachend uiteen.  ;-)


We rijden weer veel over kleine wegen en zien weer mooie plekjes, hier houden wij wel van, lekker reizen en veel zien onderweg met een registrerende camera zodat jullie mee kunnen genieten van al dat moois.


Middels wifi op de campings kunnen we af en toe even internetten, lang niet altijd snel maar uiteindelijk komen we waar we wezen willen.

een ingang naar een camping, het is net het voorportaal van een kasteel/landgoed


We hebben nog een 6e camping die we nog willen doen maar als we daar om 17.45uur Engelse tijd aankomen is de receptie al gesloten. We blijven even staan om te eten en de samenvatting van de Tour de France te kijken en gaan dan op zoek naar een plekje voor de nacht. Die vinden we 1,5 km vanaf de camping, een grof pad de landerijen in, zo te zien gaat het nergens heen, dus is-tie voor ons, had-ie maar geen pad moeten worden. ;-)links: de ondergaande zon zet de bomen in een rode gloed - rechts: de kant van de ondergaande zonmaandag 6 juli - Appleby - Acomb

Wederom een rustige nacht gehad en om 10uur NL tijd stonden we weer op de stoep op de camping. Het was er niet druk dus een interview later waren we weer op weg. Het interview was zo maar eens een keertje met Nederlanders, en dat is dan vreemd, je doet al 39 campings lang je verhaaltje in het Engels en nu moet je zo maar omschakelen naar je Moers taal, maar dat ging ook weer.leuke huizen kom je af en toe tegenWe rijden vandaag het Lake District uit en gaan deels door het noorden van de Yorkshire Dales. Daar is het ook weer erg mooi.

Dan komen we door de The Pennines, het is hier bijzonder heuvelachtig en ‘kaal’. Er staan borden dat het een gebied is van ‘outstanding natural beauty’. En dat is het ook maar op een gegeven moment een beetje veel van hetzelfde. Maar ruimte is er hier zat, en de bevolking bestaat voornamelijk uit schapen, schapen en nog eens schapen.


De 2e camping van vandaag staat in het boek als dat je moet reserveren om hier te kunnen kamperen want de camping is zeer in trek. Maar als we aankomen is het er zeer rustig, de caravans die er staan zijn van seizoenskampeerders. De eigenares kwamen we op de oprijlaan tegen dus die kwam achter ons aan. We waren een beetje in overtreding want we waren direct de camping opgereden i.p.v. bij het huis te wachten en ons te melden bij de receptie. Maar ze was de vriendelijkheid zelve, ze had alleen niet veel tijd want ze ging naar haar moeder die afgelopen vrijdag een hartaanval had gekregen. Dus snel maar de officiele handelingen doorgenomen en afscheid genomen. De inspectie van het sanitair redden we zelf wel.


Daarna rijden we naar Consett, een stadje waar een winkelcentrum is met Lidl, Aldi, Tesco en Morrisson. De laatste hadden we nog niet eerder van gehoord dus we gingen daar eens eventjes een kijkje nemen. Een grote supermarkt maar ze hadden geen biologisch fruit. Dus toen toch de Tesco maar opgezocht en daar hadden ze biologisch appeltjes, blauwe bessen en aardbeien, jammie.


Het is wel grappig toen we door het plaatsje reden keek ik naar rechts de winkelstraat in en ik herkende het meteen. Jaaaaren geleden toen we het coast-to-coast pad hebben gefietst (met tentje en alles wat daarbij hoort) hebben we in dit plaatsje/straatje een overheerlijk broodje met eiersalade gegeten.


Toen was het plan om naar een biologische boerderij te gaan in Stocksfield, daar hebben ze Jersey koeien waarvan ze de melk verkopen. En we kunnen wel weer wat gebruiken om yoghurt te maken. Als we daar aankomen willen we het weggetje inrijden maar er staat een bord dat er verderop een brug is die niet meer dan 1 ton kan dragen, en wij zijn zwaarder. We stoppen en ik stap uit om de boer die toevallig net met zijn tractor het weiland in rijdt aan te spreken. Hij geeft aan dat ze maandags gesloten zijn en dat hij op dit moment geen melk heeft. Morgen om 10uur GB tijd is de winkel open.


Op mijn vraag of we op zijn erf kunnen staan is hij wat terug houdend, eerst wel maar hij gaat nog niet terug naar de boerderij. Als ik aan geef dat we anders over twee uurtjes terug komen zegt-ie dat er verderop een camping is. Maar dat willen we helemaal niet, we willen bij hem staan. Maar we gaan uiteindelijk toch maar weg en hij geeft aan dat de hoofdingang naar de boerderij eventjes verderop is. We komen morgen weer terug.is ook mooi in zwart-wit
vandaag was een grauwe dag met af en toe regen


We rijden naar een volgende camping in Acomb om die te inspecteren. Het is een kleine, knusse camping en als we aan komen rijden zegt een mevrouw dat ze vol zijn. Co feliciteert haar met dit feit en ze weet even niet wat ze hiermee moet, maar uiteindelijk vind ze het toch wel leuk.

We melden ons binnen en er wordt gevraagd of we blijven overnachten, we denken van niet ook omdat er net gezegd is dat het vol is.


We lopen een rondje, doen de interviews, bekijken het sanitair (ziet er spic-en-span uit) en lopen terug. Dan komen we de beheerder tegen en hij zegt dat als we willen blijven dat hij dan nog wel een plekje heeft. Ik vraag wat hij ons dan berekend, het is gratis voor inspecteurs, geeft hij aan. Dan blijven we natuurlijk graag, dus hij gaat ons voor naar de plek. Even later staan we daar, naast een NL stel waar we mee aan de praat raken, Jan en Grieta.naar ‘periode 6


Ga naar ‘Coordinaten


terug naar ‘overzicht


Ga naar ‘fotoalbum’


ga naar aparte fotopagina


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Groot-Brittannie