Schotland-Engeland 2015  -  periode 12  -  27 juli t/m 29 julimaandag 27 juli - Corgarff - Hawick

Het was zeer van de rustige vannacht, alleen wat regen op het dak, en eerder donker of het moet door het grauwe weer komen.


We rijden al vroeg weg, 8 uur en zien wel hoe ver we vandaag komen. Bij Edinburgh stellen we TomTom in op kronkelen/maximum en meteen komen er weer wat kilometers bij maar dat is niet erg, we hebben de tijd.


We gaan dus weg van de snelweg en we rijden weer door een prachtige omgeving, jammer dat het de hele dag al regent. Dat zorgt voor minder foto’s, dus helaas geen beeldverslag van onze reis.


Nou vooruit, een paar foto’s dan.  ;-) Onderweg stonden er nog een paar beste koeien, stier en kalveren op de weg. Eerst gingen ze aan de loop maar uiteindelijk liepen ze toch de kant in. Ze vonden waarschijnlijk toch dat wij iets groter waren dan hullie.

en wederom rijden we door een ski gebied, dit maal met heuse stoeltjesliften
een gebied met een zeer hoog ‘cattle grid’ gehalte, veeroosters en dan dus ook langs de weg grazende koeien en schapen


We dachten aan het einde van de dag dat we al in Engeland reden maar we zijn toch nog steeds in Schotland, morgen gaan we de grens over naar Engeland. Dan gaan we naar de boerderij met de Jersey koeien om nog lekkere vette rauwe melk in te slaan om yoghurt te maken. Dan rijden we door naar Newcastle upon Tyne voor de ferry naar IJmuiden.


We rijden door naar Hawick waar volgens de NKC app een camperplek is, op een grote mixparking met aparte plekken voor campers. Er staan er al drie, daar passen wij nog wel tussen. Na ons arriveren er nog een paar, het is in trek. Toen we door Hawick reden vond ik het wel een grappig plaatsje. Er zijn ook nog wat supermarkten in de buurt. En er is gratis wifi: Borders Town Wifi, even op accept klikken en je kunt aan de gang, het is nog een snelle verbinding ook, toppie.dinsdag 28 juli - Hawick - ferry Newcastle/IJmuiden

Gisteravond waren ze op de parkeerplaats aan het spinnen, niet met een fiets maar met auto’s. En dat geeft veel lawaai, ook reden ze hard door de straten. Maar ‘s nachts was het gelukkig rustig, de ‘jongetjes’ moesten zeker toch weer thuis komen.  ;-)


Vandaag is een regendag, niet zoals gisteren dat we met de ruitenwissers op de interval konden rijden, nee de ruitenwissers gingen constant heen en weer. Het was een leuke omgeving om door heen te rijden heel heuvelachtig met leuke uitzichten. Jammer dat het zulk slecht weer was. Maar we hebben toch een paar foto’s kunnen maken.veel oude bruggetjes komen we tegen of rijden we overheenWe gaan in Stocksfield bij de Wheelbirks farm weer rauwe Jersey melk halen. We zijn er rond het middaguur dus pakken we een ‘full English breakfast’ mee, bacon, worstjes, gebakken ei, tomaat en champignons, met geroosterde toast, lekker hoor.
Dan rijden we door naar Newcastle upon Tyne voor onze overtocht met de ferry naar IJmuiden. Coordinaten van de ingang naar de incheckloketten: N54º59’41”, W1º27’35”. We zijn er op tijd en moeten zo’n 1,5 uur wachten voordat het boarden begint. Dus we gaan spulletjes verzamelen voor de nacht en Co maakt yoghurt van de melk. Maar als we daar mee bezig zijn zien we de camper voor ons opeens een stuk verderop staan, zijn de loketten voor het inchecken al vroeger open gegaan. We rijden voorzichtig naar voren en sluiten aan, de melk staat immers op het gas. Alles gaat goed en een drie kwartier later staan we op een van de auto dekken. Wat een giga schip. Als ik later nog even wat ga halen in de camper zie ik dat het autodek in compartimenten is opgedeeld middels grote gele schuifdeuren.


We maken een wandeling over het schip, je kunt er bijna wel verdwalen. We gaan een kijkje buiten nemen en werpen een laatste blik op Engeland.

Bye bye, misschien tot volgend jaar.we varen over de Tyne weg uit Engelandwoensdag 28 juli - ferry - thuis

We hebben een rustige overtocht gehad, weinig hobbels in de weg. Alleen tussen 5 en 7 uur was het wat woelig, gelukkig lagen we toen nog in bed en dan dein je een beetje mee. Het slapen viel ons ook erg mee.


We zijn al vroeg op en gaan even buiten kijken, het is een mooi gezicht met de wolken waar het zonnetje zijn stralen doorheen strooit.links: er wordt een loods aan boord gelaten en even later vaart die boot naar IJmuiden dat je in de verte ziet - rechts: Tata steel in de verte


En dan zijn we weer op Nederlandse bodem, we rijden via de sluizen over het Noord-Hollands kanaal naar het noorden. Bij het eerste het beste stoplicht liggen we weer plat voorover om het licht te kunnen zien, dan mis je het stoplicht aan de overkant van de weg.


We hebben TomTom op kronkelen ingesteld want we willen kalmpjes aan naar huis toe, alwaar we om 11.30uur aan komen. En we constateren dat er in de tuin weer flink gewerkt moet gaan worden, vooral na de storm van afgelopen weekend, het ligt plat op de bodem.Nederland, land van water en molensEngeland, Noord-Ierland en Schotland, we hebben er weer van genoten. Het links rijden was totaal niet vreemd, het went snel, net als het rechts rijden als je weer op NL bodem bent. Ik dacht wel bij de eerste rotondes, wat moeten die mensen op onze helft, maar je gaat vanzelf met de stroom mee.  ;-)


Als je denkt in Ierland en Schotland je cruise control uit te proberen kun je dat wel vergeten. We hebben het niet veel gebruikt want het zijn smalle, bochtige wegen, wel heel erg leuk om te rijden.


Van midges hebben hooguit een keer ‘last’ gehad, dus dat gegeven kunnen we net als vorig jaar niet bevestigen.


We hadden dit jaar wel minder weer dan vorig jaar, het was kouder en minder zonnig. De regen viel wel erg mee, als het regende was dat vaak

‘s nachts, alleen de laatste twee dagen waren nat.


In alle drie de landen ontmoeten we vriendelijke mensen, altijd in voor een praatje. We hebben 55 campings gecontroleerd voor de ACSI en dat is ons 100% mee gevallen, vooral qua aantal.


We zijn 42 dagen onderweg geweest en hebben overal vrij/gratis gestaan, altijd was er wel een plekje voor ons en onze camper.


Je vindt in Noord-Ierland en Schotland veel openbare toiletgebouwen, daar kun je je wc’tje legen en drinkwater innemen, prettig geregeld.


Dit jaar hebben we voor het eerst onze ritten geregistreerd met Strava en dat is goed bevallen. Het wordt feilloos vastgelegd, je hebt alleen internet nodig om het te kunnen uploaden naar Strava en dan via een schermafbeelding op de site te kunnen zetten. Het grappige is dat je achteraf ook kunt aflezen hoe hoog je gereden hebt.


Ik kan alleen maar zeggen dat we weer ontzettend hebben genoten van alles en we komen zeker terug, somewhere, someplace, sometime.

Ga naar ‘Coordinaten


terug naar ‘overzicht


Ga naar ‘fotoalbum’


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Groot-Brittannie