In Noorwegen - week 3 - 22 t/m 28 juni


22 juni - zaterdag - Dovre / Trondheim

Gisteravond is het begonnen te regenen, het ging de hele nacht door en ook vandaag hebben de ruitenwissers flink werk gehad. Het was dus nat....

Ondanks het slechte weer reden we wel heel lang een wielerkoers tegemoet. Die rijden daar dan ook over de E6, grote groepen vooraf gegaan door een auto die bij de organisatie van de koers hoorde. Zo wist je dat er een groep aan kwam en dat daar ook de nodige auto’s achter rijden. En die auto’s rijden daar waarschijnlijk al eventjes vanwege het bochtige traject. Dus elke keer was het oppassen geblazen want soms was er net een auto de groep fietsers aan het inhalen terwijl dat dus niet kon, net voor een bocht of zo. Dus elke keer als we een auto van de organisatie tegen kwamen namen we maar gas terug. Maar het weer zat de fietsers niet mee, reden ze door een mooie omgeving en krijg je er niets van mee vanwege de regen en laaghangende bewolking, wij trouwens ook niet hoor. Dus vandaar dat er vandaag niet zoveel foto’s te zien zijn.Onder de middag kwamen we langs een plaatsje met veel winkels en een paar benzinestations. We gingen even kijken of we er nog een internet connectie konden scoren. En ja wel, het Statoil tankstation. Je moest je mobiele nummer opgeven en dan kreeg je via sms een inlog code voor 1 uur gratis internet, geweldig hoor. We hebben naast de bekende dingen ook nog even geskyped met het thuisfront, was al weer eventjes terug.Bij de Coop aldaar kon ik ook nog biologische slagroom vinden die niet gehomogeniseerd was, dus we kunnen weer even vooruit.

Vandaag was een dag van heel veel bomen, heel veel water (uit de lucht maar ook via stroompjes en woeste rivieren) en de E6, dus hebben we daar maar een plaatje van gemaakt. Trouwens het ‘rammelt’ hier van de campers, het is vast een gewilde route.We hadden gister al gekeken via de campercontact app of er een camperplek is in Trondheim. Wel in de buurt maar dat was een camperplek waar ze € 20,00 voor vroegen, kan te gek ook he? We gingen er dus van uit dat we zelf een plekje moesten zoeken, net als gisteren. Toen we ca. zo’n 20km van Trondheim verwijdert waren heb ik toch nog maar even in de app gekeken, en zowaar er is een gratis camperplek in Trondheim; de parkeerplaats bij het atletiekstadion. Gelijk de coordinaten ingebracht in de navigatie en rijden maar.

Op een gegeven moment moesten we een weg in wat niet kon, dat was een fiets/voetpad en rechtdoor werd onverhard. Er parkeerden wel veel mensen, die daarna aan de loop gingen richting een stadion, dachten wij, dus dat wordt niets, parkeren bij het stadion. Maar het bleek dat ze naar een voetbalstadion liepen, een andere kant op dan dat wij moesten.

Nu staan we dus bij het atletiekstadion in een nieuwbouwwijk, het is een grote parkeerplaats waar wel zo’n 20 campers staan (officieel mogen er volgens de app 10 campers staan).


Morgen willen we Trondheim in, zo-wie-zo kijken voor een wegenkaart van Noord-Noorwegen. We hadden kaarten mee van het zuiden en midden en de rest zouden we wel zien. Maar we rijden nu bijna de kaart af dus gaan we op zoek naar een volgende kaart, we moeten wel op de ‘weg’ blijven nietwaar? Co bedenkt zich net dat het morgen zondag is, dan zal er niet zoveel open zijn. We gaan wel even kijken in het centrum.

  Kijk hier onze route van vandaag: dag 10

23 juni - zondag - Trondheim

Vandaag een rustig dagje, we (ver)blijven in Trondheim. Het is een bijzonder rustige plek, gisteren waren er uiteindelijk 24 campers waarvan zo’n 10 Nederlanders. We hebben een deel van Trondheim verkend, vooral het oude stadsgedeelte was wel interessant. De kathedraal ging om 13uur pas open en daar wilden we niet op wachten. Later hebben we lekker in het zonnetje gezeten bij de camper, het was heerlijk weer.


       uitzicht op Trondheim                                        de rode brug bij het oude gedeelte                       de toegangspoort op de rode brug


                                                         Zicht op het oude gedeelte                                                    mooie gekleurde houten huizen


Vandaag ben ik voor het eerst bij de ‘thuiskapper’ geweest: zijn naam is Co. We hebben voordat we op reis gingen een set kappersscharen gekocht,  een heuse kapmantel en een kam (dat is iets wat we allebei niet gebruikten). Dus vandaag was het grote moment daar en zie de foto’s ik kan nog steeds voor de kraam langs, een lekker kort zomerkapsel. De foto van Co staat erbij omdat hij zijn baard laat groeien, het is een gemêleerde kleur van rood, blond en jawel; grijs.....


24 juni - maandag - Trondheim / Sprova

Bij het wakker worden kraakt en ‘tikt’ de camper dat het een lieve lust is; een teken dat de zon schijnt. It’s a beautiful day, the sun is shining......

Voor vertrek kijken we de bandenspanning na met de spanningsmeter tevens luchtpomp. Er kan bij alle banden een 1/2 bar lucht bij.

Dan zijn we gereed voor vertrek uit Trondheim naar....? We zien wel waar we vanavond staan.


We vervolgen de E6 maar zoeken buiten Trondheim eerst een andere weg op, vlak langs de kust via Hundhamaren, Malvik, Midtsandan en nog wat kleine plaatsjes, dit om de lange tolweg te vermijden. Pas bij Stjordal komen we weer op de E6, het heeft ons NOK 10 gekost.


Dan gaan we noordwaarts via een wonderschone route, veel bochten, klimmen en dalen. Het is wel grappig, je mag vaak niet harder dan 60 of 70 km, dat is precies in ons straatje, harder willen we niet anders hebben we geen tijd om om ons heen te kijken. Soms willen mensen die achter ons rijden wel sneller maar we rijden volgens de snelheid op de borden dus iedereen die harder wil gaat ons maar voorbij. Soit!


We hadden vandaag prachtige wolkenluchten


Onderweg komen we nog een sanistation tegen bij een tankstation, kunnen we het potje legen en schoonmaken, vuil water lozen en vers drinkwater innemen. En dat allemaal gratis, een grote service van de Noren. Het is langs de E6 een benzinestation direct aan de rotonde bij het plaatsje Gramyra. Coordinaten N 63.718006, E 11.227442.


Daarna zijn we bij een winkelcentrum, Hellsenteret, naar binnen gelopen om te kijken of daar een vrij wifipunt te scoren viel. En ja hoor, bingo. We hebben een uurtje op een bankje voor de ‘Mix’ (een snoepwinkel) gezeten, de nodige dingen geregeld en nog even wat dingetjes opgezocht. Het is  ook langs de E6. We hebben het nog vanuit de camper geprobeerd maar de beste ontvangst kregen we toch binnen in het centrum.

Coordinaten: N 63.447838 - O 10.910823    -   Ik heb een aparte pagina gemaakt met coordinaten voor gratis internet en sanistations onderweg.Er is een camperplek bij Steinkjer, er zijn er zelfs drie waarvan 2 betaalde plekken, en zoeken we niet. Er is 1 gratis plek op een parkeerhaven langs de snelweg E6. We rijden er heen maar hebben allebei zoiets van: neeeee, dit is het niet. Veel te druk en langs snelwegen staan vinden we niet veilig. We besluiten om door te rijden en wel te zien wat we tegenkomen. De dichtstbijzijnde gratis camperplek volgens de app van campercontact is 240km verder langs weg 17. Voorbij Steinkjer slaan we linksaf naar de 17, dit is een ‘alternatieve’ route richting het noorden. Je hebt wel onderweg 6 veerboten nodig maar het schijnt wel een hele mooie route te zijn. We gaan het zien.


Om 17uur gaan we op zoek naar een plekje voor de nacht en vinden die in het plaatsje Sprova. Er staat langs de weg een bord die verwijst naar een pad linksaf naar het ‘stadion’. We besluiten om eens te gaan kijken en vinden een pracht plek, dichtbij huizen en redelijk rustig. We gaan nog even genieten van het zonnetje en daarna lekker eten.

de route van vandaag: dag 12

25 juni - dinsdag - Sprova / Vik

Gisteravond was er een prachtige avondlucht:


Vandaag reden we al om 8.30uur weg bij het ‘stadion’, een rustig plekje. Er kwam gisteren, eind van de middag nog even een trekker keren op het grote terrein maar verder hebben we niemand gezien of gehoord.


We vervolgen weg 17, het slingert door een mooi landschap, op een gegeven moment wordt het zelfs een beetje monotoom, door de vele bomen denk ik. De mensen wonen hier best wel verspreidt, veel enkele huizen zie je maar ook wel groepjes bij elkaar. Er is veel landbouw en regelmatig zie je koeien, geen grote kuddes.


We hebben de eerste (van de zes) veerboten gehad: van Holm naar Vennesund, kosten NOK 237, het was 20 minuutjes varen.

Onderweg keken we regelmatig of we een internet verbinding konden vinden maar allemaal ‘slotjes’ bij de wifipunten, jammer.


  Denk jezelf dat je aardig lang bent 7,35mtr, sta je naast zo’n gigant


Uiteindelijk vinden we in het plaatsje Vik een wifipunt bij de plaatselijke bieb, en die is nog snel ook. We besluiten om hier te blijven overnachten, althans op een ander plekje in het dorp want bij de bieb sta je op het terrein van het motel waar de bieb in onder is gebracht.

Er staat al een camper op de parkeerplaats achter de supermarkt (Coop) en daar gaan we bij staan.

Na het eten zijn we nog even terug gereden naar de bibliotheek, het is toch wel leuk om wat dingetjes na te kijken via internet.

coordinaten: N 65.310458, E 12.165818

Als we na het internetten bij de bieb terug willen naar de plek achter de supermarkt staan daar 3 grote vrachtwagens, en vrachtwagens hebben een ‘nare’ onhebbelijkheid dat ze vaak ‘s ochtends heel vroeg vertrekken en dan van te voren warm gaan draaien. We zijn dus verhuist naar een parkeerplek achter de bibliotheek, daar staat een camperbusje als we daar aankomen. Er is hier in ieder geval plek zat om te vrij te staan.

de route van vandaag: dag 13

26 juni - woensdag - Vik / Vevelstad

Een meeuw zorgde bij Co voor een onrustig wakker worden, het beest liep over de camper te paraderen en te krijsen, wat zorgde voor een voortijdig einde van de nacht.

Het zonnetje schijnt dus het ziet er goed uit en om 9 uur zijn we alweer ‘on the road’. Op naar Bronnoysund waar vandaan je naar het schiereiland Torget kunt rijden waar je Torghatten kunt bezoeken. Dat is een natuurverschijnsel door erosie ontstaan, er zit een gat in een berg van 30 meter hoog en 160 meter lang/diep, dat willen we wel eens van dichterbij bekijken.


In Bronnoysund is een sanistation (campercontact) achter het Statoil tankstation. We legen het potje en willen ook de vuil water tank legen maar dat is niet helemaal duidelijk hoe dat moet, doen we later wel weer. N 65.47998, E 12.21844

In het stadje gaan we op zoek naar een bank want gistermiddag in Vik kon je bij een boetiek wel pinnen maar de transactie werd geweigerd. Bij de eerste bank in Bronnoysund lukt het weer niet, niet met de creditcard en ook niet met de bankpas. Een hoog bedrag geprobeerd en een lager bedrag maar elke keer dezelfde kreet: de kaartverstrekker weigert de transactie. Verdorie nog eens aan toe zeg.

Bij de volgende bank ga ik binnen vragen of ze kunnen uitleggen waarom het geweigerd wordt, de vrouw weet het niet maar adviseert om naar de DNB bank te gaan verderop in de straat. Ik moet zeggen dat de eerste keer pinnen in Noorwegen ook via die bank gelukt is, dus dat geeft moed. Bij de DNB bank lukt het ook niet, de bankvrouw geeft aan dat we misschien onze limiet hebben bereikt voor opname via een betaalautomaat. We vinden ergens een internetpunt en kijken het na in telebankieren. En ja hoor, de limiet voor deze maand is bereikt. We waren een zakelijke pas gewend waar een hogere limiet aan zat dus dit probleem hadden we nog nooit ondervonden. Direct een mail uit laten gaan naar de bank voor aanpassing. Noorwegen is een duur land dus dan moet je af en toe extra kunnen ‘tanken’. Maar toen hadden we natuurlijk nog geen Noorse Kronen. De mevrouw bij de bank gaf aan dat je bij het toeristenbureau kunt wisselen. Het klinkt ons vreemd in de oren, drie banken kunnen/willen geen euro’s wisselen en het VVV kantoor wel? We gaan er naar toe, en ja hoor, je kunt tot € 2000,00 wisselen voor Noorse kronen, alleen kost het NOK 250, pffffff dat is zo’n € 32,00. We moeten gewoon centjes hebben (voor de veerboten, tanken, boodschappen, etc) dus het moet maar. Even slikken en doorgaan is het motto.


We hebben in Nederland 2 wegenkaarten gekocht voor zuid en midden Noorwegen en zouden daarna wel zien. We reizen iets sneller en verder dan we dachten dus we hebben hier in Noorwegen 2 kaarten gekocht die tot aan de Lofoten/Vesteralen dekken, kaart 3 en 4 van Cappelen Damm AS. Met een schaal van 1:400.000. De kaarten zijn hier ook behoorlijk duurder dan in NL, was natuurlijk te verwachten maar we hadden nog geen ervaring met de prijzen hier. Leren we weer van, zoveel mogelijk in NL aanschaffen dus.


We vervolgen weer weg 17, het blijft een mooie route. Ook de uitstap naar Torget en het gat in de berg is erg mooi, een lieflijke omgeving om doorheen te rijden. De wandeling naar het gat start bijna aan het einde van het eiland vanaf de parkeerplaats. Er staan een paar campers, auto’s en motoren dus druk kan het niet zijn. We gaan van start, het is een leuke wandeling bergop. Na zo’n 30 minuten komen we aan bij het gat.


     Door de mensen in het gat kun je zien hoe immens groot het is.        doorzicht naar de andere kant      aan de andere kant, allemaal eilandjes


            Het ‘gaatje’ vanuit de verte                         bruggen kunnen ze hier wel bouwen                  hier staan we vannacht: Vevelstad


Vanuit Horn ging er een veerboot naar Anndalsvag, NOK 205. Dan is weg 17 nog 17km lang en dan kom je bij de volgende veerboot. We besluiten om de nacht in dit gedeelte door te brengen en gaan op zoek naar een plekje. Ik heb vanmorgen twee emmers (met deksel) gevuld met wasgoed en dat moet nog drogen voor de avond. We belanden uiteindelijk op een parkeerterrein bij het ‘brannstasjon’ (de brandweer) achter de supermarkt. Co heeft een lijntje gespannen en de was hangt in het laatste zonnetje. We wilden bij het kerkje gaan staan maar daar stond een bordje met ‘no camping’, dat is in ieder geval duidelijk.

Er vliegen en klinken hier wel weer veel meeuwen dus dat wordt met oordopjes slapen Co.


Vanmorgen hadden we een mailtje in de bus van onze vriend Rob; hij reageerde nog op ons kappers experiment en gaf aan dat hij binnenkort ook te knippen moet en hij denkt erover om naar Noorwegen te komen om door Co onder handen genomen te worden.....  :-)Ben nog even in het achterste dakluik gaan staan voor nog een late opname, 22.15uur:


de route van vandaag: dag 14

27 juni - donderdag - Vevelstad / Flostrand

We waren weer vroeg uit de veren, niet vanwege lawaai hoor, het was een rustige plek maar we waren gewoon klaar met slapen. Ik heb even in het vaarschema gekeken voor de tijd dat de boot gaat, we zitten er 5 minuutjes vandaan. Om 8.15uur gaat de boot van Forvik naar Tjotta, het is 7.40uur als ik dat lees dus we gaan ons klaarmaken voor de ‘reis’. We zijn keurig op tijd. Om 8.15uur is er nog geen boot en er staat nog maar 1 auto met ons te wachten. Ik ga nog maar eens kijken en het blijkt dat ik niet goed gekeken heb, om 8.15uur vertrekt de boot uit Tjotta, en het is een uur varen; om 9.35uur gaat de boot weer naar Tjotta toe. Dan gaan we maar even ontbijten.


     We beginnen de dag vrolijk met een bloemetje               Uitzicht op de 7 zusters


De zeven zusters oftewel ‘De sju sostre’


De boot is keurig op tijd, kosten: NOK 397, een flinke prijs maar het is dan ook een uur varen. We gaan lekker op het dek zitten, in het zonnetje en genieten van het uitzicht, dat is prachtig. Een half uurtje later gaan we toch maar even de luwte opzoeken, de wind wordt sterker en het zonnetje verdwijnt achter een ‘sluiertje’ wolken. Vanuit Tjotta rijden we naar Sandnessjoen, daar zit een sanistation, coordinaten: N 66.01693, E 12.64143 en we willen wel vuil water lozen en vers water innemen. Het is achter een Shell tankstation. Het zit in een huisje, je kunt er je wc legen en ook vuil water lozen maar dan moet je wel een heeeeele lange slang hebben, het putje zit nl. binnen. We vertrouwen het niet om drinkwater in te nemen dus legen we alleen het potje. We maken wel een paar foto’s voor campercontact.


We gaan verder langs weer een mooie route, weg 17. We zijn blij dat we die gekozen hebben i.p.v. de E6, die schijnt vaak druk te zijn, het is tenslotte ‘de route’ naar de Noordkaap. Weg 17 is wat lieflijker en toeristischer misschien maar wel mooi. En we zijn niet de enige die dat vinden er rijden ontzettend veel campers over deze weg.


Ik zie in de camper app dat er in Nesna ook een sanistation zit, maar dan eerst met de veerboot over: Levang-Sandnes NOK 289. Het sanistation zit bij een camping maar is voor iedereen beschikbaar. We nemen vers water in maar ons vuile water kunnen we nog niet kwijt, de toegang tot de put zit dicht met een rooster ervoor op de grond, jammer maar het komt wel, we raken het wel kwijt. Nog wel een paar foto’s genomen voor campercontact. Coordinaten: N 66.20278   E 13.02472
                             drie van de zeven zusters                                                                          Weer een geweldige brugDe route op Nesna, weg 17, is wonderschoon. We rijden een stuk omhoog en hebben dan een mooi uitzicht op een fjord. Op onze fotocamera zit ook een film functie dus Co is het een en ander aan het uit proberen. Misschien plaatsen we het op youtube met de linkjes hier op onze site.


We besluiten om een plekje te zoeken voor de nacht, het is nu nog lekker zonnig (kunnen we er eventjes van genieten) en ik heb nog weer een wasje in de emmers zitten, dat kan dan mooi nog eventjes drogen.

We rijden langs een plek waar 1 camper staat, het is er heel ruim met mooie inparkeerhavens voor de campers. We rijden er op en zetten de camper naast de andere neer, het zijn Duitsers. We draaien de luifel uit en Co spant een touwtje tussen de staanders, kan daar de was aan.

Even later hangt het te drogen en wij zitten lekker in het zonnetje.


1,5 uur later staan er 24 campers. Er is een grote groep Fransen neergestreken, een reisgroep die elkaar hier ontmoeten en dan verder reizen. Er wordt uitleg gegeven over de te rijden route maar we verstaan er niet veel van. We doen ook geen moeite hoor, wij rijden onze eigen route.

Nu zitten ze in groepjes met elkaar te eten, de flessen wijn op tafel, wel op z’n Frans he?


Het is een camperlocatie die nog niet in de app staat dus ik heb wat foto’s gemaakt en ga de camperplek morgen even doorgeven aan campercontact. Ik zie wel dat er 1,5km verder een officiële plek is en daar wordt in het commentaar verwezen naar de plek waar wij nu staan.

Het is naast weg 17 maar ik schat in dat er vannacht niet veel verkeer langs zal komen.


We zijn er gisteren achter gekomen dat we onze dop van de schoon water tank kwijt zijn. Waarschijnlijk ligt die nog in Gramyra, een sanistation onderweg. We waren met meerdere dingen tegelijk bezig, schoon water innemen en het potje legen en schoonmaken, waarschijnlijk is de dop daar op de grond blijven liggen. Typisch dat de mensen na ons niets gezegd hebben, we hebben nl. nog even stil gestaan op het terrein.

Als we er terug nog in de buurt komen gaan we er misschien nog langs om te vragen.

Ook hadden we eergisteren een 3e sterretje in het raam, een vrachtwagen die behoorlijk water opspatte en daar zat dus een steentje in. Wat geeft dat een knal joh als er zo’n steentje tegen het raam aan komt. Dat herinnert ons eraan dat we een gel moeten kopen voor dit soort gevallen, kunnen we het direct er in smeren.


De route van vandaag: dag 15

28 juni - vrijdag - Flostrand / Moskenes Lofoten

We zijn al om 7 uur op, genoeg geslapen er op af..... Het was gisteravond om 23uur compleet stil, op de camperplek, de Fransen gingen te bed. We hebben nog twee veerboten nodig, eentje van 1 uur en eentje van 15 minuten. Ik kijk in het tijdschema, nu bij het goede rijtje en om 8.30uur gaat de eerstvolgende boot. We gaan om 7.45uur rijden en zijn precies op tijd. Kilboghamn-Jektvik: NOK 444 de duurste in het rijtje. Dan rijden we door naar de volgende boot: Agskardet-Foroy: NOK 189.


Er zitten vandaag behoorlijk lange tunnels in het traject, de langste was zo’n 11km, 11km in het donker, de tunnels zijn trouwens slecht verlicht.

Onderweg stoppen we nog in het plaatsje Ornes alwaar we bij het Ornes hotel kunnen internetten: N 66.868450, E 13.704748


Dan rijden we langs een uitloper van een gletsjer: Svart vestisen, een prachtig gezicht. We stoppen even om wat foto’s te maken en een filmpje.


Op naar Bodo. Vlak voor Bodo heb je de Salstraumen, dat is een vernauwing tot 150 meter tussen het fjord en de in/uitlaat bij zee. Door de engte zorgt het water, als het vloed wordt, voor een enorme stroming met grote draaikolken erin. Je kunt met een boot meevaren op het woeste water. Het hangt natuurlijk allemaal af van de tijd, het komt 1x in de 6 uur voor; als het vloed wordt. Laten wij nu precies op tijd daar langs rijden. Zo rond 16uur was het ‘spektakel’ al begonnen. Het was een prachtig gezicht, wat een kracht heeft het water. Overal zie je mensen kijken, aan de overkant van het water en ook op de hoge brug.


Er staan een man en een vrouw te vissen, de vrouw heeft 8 vissen gevangen, de man 0, verschil moet er zijn. :-) De man mag wel de vis schoonmaken en fileren, dat dan weer wel. Tijdens dat werkje heeft hij opeens een hoop ‘vrienden’, meeuwen. De man gooit de ingewanden op naar de meeuwen, het wordt keurig opgevangen of uit het water ‘gevist’. Het is een pracht als je die beesten ziet vliegen/zweven.
Een overzicht bij de Salstraumen, een panorama van 3 foto’s


We besluiten om hier niet te blijven staan met de camper want er staat ‘no camping’. Er staan al zo’n 6 campers maar we besluiten om door te rijden naar Bodo. Eerst gaan we op zoek naar de officiële camperplek, eens kijken wat dat is. Het is o.a. een sanistation achter een Esso station, je mag er niet overnachten (campercontact). Bij het station blijkt dat er al wat campers staan en ook een bordje dat Esso NOK 100 vraagt per dag.


Ze blijven hier bruggen bouwen, rechts boven alleen om een bocht af te snijden, maar het zal nodig zijn.


We rijden verder op zoek naar een plekje voor de nacht, net Jozef en Maria. Dat treft Co heeft Joseph in zijn doopnamen en ik Maria.  :-)

200 Meter bij het tankstation vandaan komen we langs de terminal voor de ferry naar o.a. de Lofoten. We willen eigenlijk wel weten of we al een ticket kunnen kopen voor de volgende morgen en rijden het terrein op. Er komt meteen een meisje op ons af lopen die vraagt of we mee willen op de boot naar Moskenes. We vragen wanneer die gaat, het antwoord is: nu. Oke, dat wordt snel beslissen dan, de overtocht duurt 3 uur, het is nu 17.40uur. Dan is het een voordeel dat het hier zo lang licht blijft, we gaan mee. We rijden de boot op, als laatste passagiers, achter ons gaat de klep dicht. We maken snel een soepje warm, die gaat mee in de thermosfles en soepkommen, lekker voor onderweg, als we aankomen zien we wel verder. De boot kost NOK 1666. De coordinaten van de ferry naar de Lofoten: N 67.288393, E 14.396886


Dus nu zijn we op weg naar de Lofoten, we hebben er hoge verwachtingen van. Vanuit de Lofoten eilanden rijden we noordelijk naar de Vesteralen, daar kun je op walvis safari en dat willen we wel eens meemaken. Maar daar zijn we voorlopig nog niet, we willen eerst rustig aan de Lofoten verkennen.


              We zien Bodo vanaf de boot                        Co zit nog even lekker in het zonnetje                        uitzicht vanaf de boot


Panorama’s vanaf de boot, van 3 foto’s gemaakt, de foto hieronder gaat verder waar de foto hierboven rechts stopt


De overtocht verloopt bijzonder rustig, heel wat anders als van Hirtshals naar Kristiansand; het is een volledig kalme zee.


de Lofoten van afstand


En iets dichterbij


Het regent in Moskenes maar als we aanmeren klaart het op


Het ziet er rustiek uit


Je kunt toch een slechter uitzicht hebben vanuit je camper


de route van vandaag: dag 16


verder naar

week 4

Reisroute in

Noorwegen


Fotoalbum


Terug naar

reisoverzicht


© 2013 Lia Keizer

 

Noorwegen