Sri Lanka 2015  -  periode 4  - 19 november t/m 21 novemberdonderdag 19 november - Nuwara Eliya - Ella


Vandaag is mijn grote zus jarig, van harte gefeliciteerd hoor, we doen er hier wel even een watertje op. Gisteren hebben we al even gefacetimed. Je weet maar nooit wanneer je goede wifi hebt.


Het hotel was klote, sorry ik gebruik niet zo gauw dit soort woorden, maar dit moest er effe uit. Het bed leek wel een trampoline en ga maar eens met z’n tweetjes op een trampoline liggen en dan af en toe omdraaien. We hebben dus geen oog dicht gedaan. Het hotel zelf is een donker hol, als je al niet depressief bent dan wordt je het hier wel. De receptionist is bijzonder aardig en was er duidelijk verlegen mee. Wij zeiden tegen hem: jij hebt behoorlijk meer kwaliteiten dan dit hotel, je kunt met jouw kwaliteiten beter in een ander hotel gaan werken.


We gaan vroeg weg uit Nuwara Eliya, de trein vertrekt om 9.30uur naar Ella, kijken of we daar een leuke plek kunnen vinden, zeker om een goede nachtrust te maken. Het stuk van Nuwara Eliya is ca. 1/3 van het hele traject, waar Kandy-Nuwara Eliya 2/3 van het hele traject was. Gisteren hebben we ca. 4 uurtjes gereisd dus we rekenen nu op 2 uren.


Maar waar we geen rekening mee gehouden hebben is dat deze trein niet alleen passagiers vervoerd maar ook goederen. We hebben ter plekke een kaartje gekocht, gevraagd voor 2e klasse maar er was maar een klasse. Dus we hadden ook geen plaatsnummers, wie het eerst komt heeft de beste plek.


Er waren ook vier Nederlandse meiden die zich verspreidde over het perron. Ik had het geluk dat de trein precies met een deur voor mijn neus stopte dus we zaten lekker bij het raam.
De route van Nuwara Eliya naar Ella zou mooier moeten zijn dan van Kandy naar Nuwara Eliya maar vinden wij niet, gisteren vonden we veel mooier.


Doordat de trein ook goederen vervoerde werd er bij een aantal stations heel relaxed uitgeladen en een keer stond de trein in de middle of nowhere gewoon een drie kwartier stil. Omdat we gerekend hadden op 2 uurtjes sporen hadden we geen eten mee genomen, we dachten dat kopen we wel in Ella als we daar tegen 12uur aankomen. Maar dat werd dus half 2.thee, thee en nog eens thee


zowaar zien we een kudde koeien
nostalgie, overblijfselen uit de Engelse tijd, toen de spoorlijnen zijn aangelegd


deze twee foto’s plus hieronder zijn met de iPhone gemaakt tijdens het filmen, het is zo’n geweldige kwaliteit en stabiel ook, de filmpjes


helaas wordt er hier ook gebruik gemaakt van de gifspuit, hij loopt op blote voeten te zwaaien met zijn spuit, hoe gezond is dat?


af en toe zien we theepluksters


en als de trein langs komt wordt het werk even gestaakt en wordt er gekeken, gelachen en gezwaaid


Op het perron even naar booking.com en zo vonden we Ella’s Edge, waar we nu op de kamer zitten. We hebben een ‘triple room’ geboekt, we hebben de beschikking over een 2-persoonsbed en een 1-persoonsbed. We gaan vannacht voor een goede nachtrust zonder dat we elkaar tot ‘last’ zijn. Ik ‘cross’ mijn vingers ervoor. Ik heb sinds we in Sri Lanka zijn zo slecht geslapen, het begint me op te breken.


We hebben vanuit de kamer een geweldig uitzicht zo een vallei in en we kijken op Little Adam’s peak en Ella’s rock. De 1e is in 45 minuten te beklimmen, de ander daar doe je zo’n 4 uur over. Eerst maar eens goed slapen en eten dan zien we wel weer.


Ze hebben hier ook wasservice, dus als we nog een nachtje blijven dan laten we morgen even wat kleding wassen. De sokken en ondergoed wat ik 4 dagen geleden heb uitgespoeld begint op deze kamer eindelijk te drogen. Het is ook overal zo vochtig en klam.


We gaan naar het restaurant, het is een soort openlucht ruimte met een overkapping. En dat is maar goed ook want er komt me toch een tropische regenbui langs zeg, halleluja. Maar zo als aan alle tropische regenbuien komt ook hier een eind aan. Dan komen de krekels weer goed op gang.


We bestellen eten, rijst met curry en ei en gaan facetimen met Karin en Paul, dat lukt redelijk goed dus het is weer fijn dat we elkaar gezien en gesproken hebben.we hebben de aapjes voor de deur - een kijkje in de keuken van het hotel


Pas na ruim een uur komt ons eten op tafel, dat duurde wel lang maar we hebben het idee dat ze gewoon een bepaalde tijd eten en dat je tot dat moment geduld moet hebben. Het eten is fabelachtig lekker. Witte basmatirijst met kleine schaaltjes met allerlei groentes en gekruide bijgerechtjes, erg smakelijk en niet te heet.


Morgen laten we wel het uitzicht zien wat we vanuit onze kamer en de ontbijtzaal/restaurant hebben. Hopelijk is het dan weer helder, want vlak voor de regen en onweersbui was het helemaal mistig.


Terug op de kamer pakken we nog even een douche en die is ook goddelijk, lekker heet en een flinke straal. Nu zijn alle voorwaarden geschapen voor een goede nachtrust, laat maar komen straks. Eerst mijn verhaaltje af en dan mag Klaas Vaak langskomen, ook hier in Sri Lanka. Welterusten en tot morgen.vrijdag 20 november - Ella


Eindelijk eens een betere nacht gemaakt, niet aan een stuk door geslapen maar ook niet de hele nacht wakker gelegen. Moeten we voortaan in het buitenland maar apart slapen i.p.v. in een 2persoonsbed.  ;-)


Kijk dat scheelt een stuk, nu kom ik ook wat eerder op gang i.p.v. pas om 11uur. Maar we houden ons gedeisd vandaag, Co had ook niet geslapen in Milano Inn, dan heb je wat in te halen omdat je energie lager wordt, zeker met deze warmte.


We zitten hier in Ella op 1900 meter hoogte maar overdag is het gewoon net zo warm als beneden. ‘s Avonds koelt het wel wat af maar de kamers houden veel warmte vast.

We lopen een keertje naar het dorp op en neer en kopen bij de supermarkt curd/yoghurt en water. Water gaat er genoeg doorheen, dus dat behoefde aanvulling, lekker met zout er in om de mineralen op peil te houden. Onderweg komen we langs een stalletje waar ze kokosnoten verkopen dus een kokoswatertje is gauw gekocht en genuttigd, lekker hoor, dat zal ik gaan missen als we straks weer thuis zijn. Onderweg komen we langs een guesthouse dat heet ‘silent night’ - stille nacht, maar het ligt langs de drukke doorgaande weg.


En we zijn sneller thuis dan verwacht, we blijven geen 7 weken maar vliegen donderdag 26 november weer terug naar huis. We vonden allebei dat 7 weken toch wel erg lang is met deze warmte en mijn slechte slapen dus besloten we maar om zo snel mogelijk terug te gaan. Nadat we de safari hebben gedaan in het Yala park, dat willen we graag meemaken.Een uitzicht waar je naar blijft kijkenmooie vrachtwagens rijden er rond, zonder deur, met zeil - onze curry van gisteravond, erg lekker
zaterdag 21 november - Ella - Tissamaharama


Onze Sloveense buren in het hotel laten vanmorgen hun kleine rugtas zien, in de voorklep zit een nestje met 6 muisjes. De broek van de vrouw is aangevreten en dat in 1 nacht tijd, want gisteren zaten ze er nog niet in, dat is grillen. Ze legen buiten de tas en als ze weg zijn zien we een vogel de muisjes opeten, zo is de natuur, pakken wat je pakken kan.rechts: even een muisje wegwerken


Vanmorgen zijn we om 9.30uur op de bus gestapt 2,5 uur later zijn we bij de afslag naar Tissamaharama. Wat een tempo had de chauffeur er in, ook in de bergen. Hij nam de bochten met ware doodsverachting en op de rechte stukken reed hij ca. 90km. Hij toeterde wat af met de verwachting dat iedereen voor hem aan de kant gaat. Maar naast zijn gaspedaal wist-ie ook zijn rempedaal te vinden. Onze bagage moest op de achterbank maar die hebben we maar even gered, voordat door een harde rem-actie mijn laptop op de grond ligt.


Onderweg als er gestopt wordt staan er binnen no-time allerlei verkopers in de bus, met warm eten, fruit, drinken en gok-loten.


Uiteraard zijn de verbinding weer pico-bello, de tuktuk chauffeurs staan elkaar te verdringen bij de kruising. Onderweg naar het hotel wordt er nog gestopt bij ‘vriendjes’ die safari tochten regelen maar we willen eerst naar het hotel en zien dan wel verder.


We verblijven nu 2 nachten in Tissamaharama in hotel ‘my village’, gelegen nabij een meer en in een rustige omgeving. Het ziet er allemaal erg leuk uit, we hebben de laatste kamer via booking.com en dat is een triple room, met 3 1-persoonsbedden, goed voor de nachtrust, niet zo romantisch maar je kunt niet alles hebben.


We krijgen een lekker welkomstdrankje van mango en kunnen gelijk op onze kamer. Daarna gaan we in de tuin zitten, daar is het goed vertoeven.lekker in de tuin zitten - rechts: onze kamer


naar ‘periode 5


terug naar ‘overzicht


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Sri Lanka