Marokko - periode 16 - 25 januari t/m 28 januari


zaterdag - 25 januari - Tafraoute

Dat begon goed gisteravond, we lagen nog niet ‘koud’ in bed of het was boem, boem, boem. Niet van de djembees maar van de zware bassen dit keer. Ik heb maar gauw mijn oordopjes in gedaan en niets meer gehoord.


Nu, 8.30uur, schijnt het zonnetje alweer volop en gaan we lekker naar buiten.


Gisteravond is inderdaad de politie bij de hippies geweest, zo rond 23uur en daarna bleef het rustig. Vandaag waren er ook zomaar een aantal hippie vrachtauto’s verdwenen...... hoe zal dat nu kunnen?


We hebben wederom een rustige dag in de zon, af en toe een babbeltje maken met de medeNLcamperaars en verder genieten, genieten, genieten.

Op een gegeven moment zien we dat een paar vrouwen de rieten mat van Cees hebben geleend, ze zitten onder de boom in de schaduw mooi te kijken en te praten. Als ze op staan leggen ze het kleed keurig weer terug met de stenen erop en gaan ze weer naar huis.Een van de vele aardbewoners, een kever/tor hij was prachtig blauw van kleur                     Even uitrusten op het kleedje van Cees


Zo rond 17uur komt Cees weer terug op honk en is zijn camper gereed, hij ziet er weer uit als om door een ringetje te halen. De rekening krijgt-ie nog, to be continued.

De schilder kwam ook nog eventjes kijken en hij komt morgen of ‘na morgen’ de schildering op Cees zijn camper aanbrengen.


We hebben contact gehad met de camperdealer over de tv, hij gaf aan dat we het beste ook nog de bedieningsunit konden vervangen en het dan weer konden proberen. Maar de schotel blijft draaien en geeft dan uiteindelijk een error: ER1. Dus nog steeds geen tv.zondag - 26 januari - Tafraoute

Vannacht was er weer luide muziek bij de hippies vandaan. Jammer hoor, ze gooien de kop in de wind. Maar het is een openbaar terrein, geen camping dus ze kunnen niet weggestuurd worden. Dan zouden we allemaal weg moeten en we hopen dat het niet zover gaat komen, daar is de plek te mooi voor.


Het is vandaag de heetste dag tot nu toe, sinds we in Marokko zijn, we zoeken zelfs de schaduw op, sorry hoor Nederland....  :-)

Dus we luieren er weer lekker op los, het is weer eens ‘stoeltjesdag’. Op tijd ons natje en ons droogje en verder niets.
Het is zondag dus tegen de avond komen er weer veel bewoners van Tafraoute even buurten, kijken en sommige maken een praatje met de camperaars. Co is nog even ouderwets aan het knikkeren met een paar kinderen. Er zijn zelfs een paar volwassen vrouwen die zowaar een paar woordjes Engels proberen te praten, vooruitstrevend hoor. De meeste oudere Marokkanen spreken vaak alleen Arabisch en Frans, dit biedt perspectieven in de vorm van dat we met elkaar kunnen communiceren, leuk.
Tegen de avond rijdt er een vrouw (behorende tot de hippies) op een motor langs met twee loslopende honden. Een paar camperaars zijn daar niet  gediend van de loslopende honden en dan komt de frustratie van de afgelopen slapeloze nachten naar buiten. Het escaleert en er wordt flink geschreeuwd. De vrouw op de motor zegt uiteindelijk: jullie zullen het wel merken vannacht, dat wordt geen ‘good night sleep’. Het was eigenlijk allemaal niet nodig maar het feit ligt, jammer. De camperaars zijn, wijselijk, naar een andere plek vertrokken dus misschien valt het vannacht allemaal nog mee, we’ll see.En dan kleurt het avondzonnetje zoals alle andere dagen weer prachtig de bergen om ons heen, een mooie afsluiting van een zonnige dag.maandag - 27 januari - Tafraoute

Vannacht was het rustig. Toen we gisteravond bij Wilfried en Ria vandaan liepen (we hadden een koppie bij ze gedaan) zagen we bij het hippie-kamp autolichten, blijkt dat de politie heeft opgetreden. Er werden waarschuwingen uitgedeeld en naar ik gehoord heb moesten vanmorgen een aantal hippies weggaan van deze plek. Eerder op de avond werden er nog een paar rotjes tussen de campers gegooid maar na 22uur was het allemaal voorbij.


Wederom een zonnig stoeltjesdag, wel even naar het dorp geweest om yoghurt te kopen want dat was op.

Cees is nog eventjes naar Ali geweest voor een paar laatste dingetjes aan de camper, hij heeft betaald, dus nu is alles weer voor elkaar. Ze hebben elkaar een dikke hug gegeven en het was ‘tot volgend jaar’. Dus Cees kan weer sparen.  :-)


We zijn alweer 62 dagen onderweg en de tijd vliegt om, het voelt overigens helemaal niet zo dat we al zo lang weg zijn van huis.dinsdag - 28 januari - Tafraoute

Gisteravond was het weer eventjes oudejaarsavond, oftewel er werd weer een vuurpijl afgestoken, die kwam achter Cees zijn camper terecht.

De muziek duurde tot 23uur en daarna was het een rustige nacht.


Er waren vanochtend veel hippie vrachtauto’s weg maar vanavond stonden er weer veel anderen.

Ook is het met campers een komen en gaan. We staan zomaar met veel Nederlanders hier.


Het weer was weer toppie, strak blauwe lucht wel een frissere wind maar we moesten vanmiddag toch weer even ‘vluchten’ naar de schaduw van het zonnescherm, niet erg hoor.


We zijn nog even met Cees meegereden naar het dorp, hij had een zeil voor over zijn fiets laten maken en ter plekke werd er van een bestaand zeil een afdekking voor zijn voorraam en portieren gemaakt.

Mijn djellaba was nog niet gereed, ‘a demain’, morgen dus.


Vanmorgen zijn Wilfried en Ria weer verder getrokken met hun camper en de Burton. Ik was nog vergeten te waarschuwen dat ze uit moeten kijken dat ze de rotonde niet te snel nemen nu.   :-)

Maar we hebben geen gierende banden gehoord dus het zal wel goed gegaan zijn. Nog veel plezier verder hoor in Marokko, en wie weet komen we elkaar elders nog tegen. You’ll never can tell.


verder naar ‘periode 17


Ga naar ‘Coordinaten


Ga naar fotoalbum 1

Ga naar fotoalbum 2


terug naar ‘overzicht
© 2013 Lia Keizer

 

Marokko