Marokko - periode 22 - 18 februari t/m 21 februari


dinsdag - 18 februari - Tafraoute

Vannacht heeft het veel geregend, niet hard maar het ging gestaag door.

Nu zijn er flinke blauwe stukken zichtbaar tussen de wolken en schijnt de zon op de camper, lekker, kan het opwarmen. Het was vanmorgen om 8 uur buiten 7 en binnen 10 graden, dat houdt niet over.

Het schijnt vandaag en morgen nog flink te waaien en daarna gaan we weer naar de 21 graden, lekker hoor.


Home sweet home. We staan weer op onze plekjes in het Keteldal. Het is gewoon zo een leuke plek om je ‘vakantie’ door te brengen.

De schotel is weer geïnstalleerd dus we kunnen de 10000 meter mannen volgen. En weer 1-2-3 geweldig wat een prestaties.


De zon is er weer lekker bij maar ook veel wind, dus het is afwisselend binnen en buiten verblijven.


Na het schaatsen lopen we nog even naar het stadje, kijken hoe het de dames vergaat bij Ali. Als we over het camper terrein lopen worden we aangesproken door een Nederlandse mevrouw. ‘Volgens mij lees ik jullie verhalen’ zegt ze. We worden dus al op ‘straat’ herkend, grappig hoor.

Ze volgt ons en geniet van onze verhalen.


De dames vermaken zich prima bij Ali en zijn net hun buitenstoelen van de zitting aan het ontdoen. Er zit wat slijtage in de stof daar waar de stof de stangen raakt. Ze zijn samen met een monteur de zitting er aan het af halen om mee te nemen naar een schoenmaker om er een versteviging aan te zetten. Morgen kunnen we het weer ophalen.We hangen nog even op de brug en wandelen over de markt, altijd gezellig.


Een handkar vol met schapen en geiten/geitjes


woensdag - 19 februari - Tafraoute

De dag begint zonnig, er is ook redelijk weer voorspeld en morgen en verder loopt het weer op naar de 21°, goed vooruitzicht.

Vanmorgen was het weer een prachtig gezicht in de bergen met het vroege ochtendzonnetje en een paar wolkjes.We hebben ‘gezinsuitbreiding’Omdat gisteren de camper niet wilde starten gaan we vandaag even een uurtje rijden om de auto accu weer goed op te laden. We kiezen voor de route door de amandelvallei. Vorig jaar hebben we die een stukje gereden en zijn bij de steengroeve omgedraaid. Dat kwam omdat we toen op zoek waren naar een oud Berberhuis en dat niet konden vinden. Bleek aan een andere weg te liggen.

Nu hebben we de hele route gereden, ca. 40 km.


Eerst door Tafraoute dorp en het is er bijzonder druk vanwege de markt. Er zijn heel veel mensen op de been en de brug ‘hangt’ weer vol.onze bakker, van de camping, zomaar hier op straat.....

We kwamen uiteraard weer langs de steengroeve maar nu reden we door. En dat deel was ook erg mooi, heel groen met allemaal akkertjes en mooie vergezichten. En het was mooi weer en dat kijkt natuurlijk alweer anders als dat de zon niet schijnt.
Onderweg hebben we ook nog twee lifters mee genomen, twee jongemannen van zo’n 25 jaar, die liepen te zeulen maar zware tassen.

Ze reden mee tot Tahala, zo’n 10km. Toen ze uitgestapt waren hebben we eerst de ramen opengezet, wat een meur hadden ze bij zich zeg.Zomaar weer eens een stadspoort

Nu staat de accu weer in een gunstige stand. Het was vanmorgen wel starten en in één tikkie lopen, dat dan weer wel.


En weer goud en zilver hè, ze doen er wat aan daar in Sochi, het was weer genieten in ieder geval.


Als het laatste zonnetje nog op onze bol schijnt komen Nanda en Hannie weer terug van Ali, de auto is klaar en ziet er picobello uit.

Morgen kunnen ze ook lekker van de mooie omgeving en het mooie weer gaan genieten, het is vakantietijd voor ze. Alleen moeten ze morgen nog even hun stoelzittingen ophalen, daar hadden ze geen zin meer in. Morgen is er weer een dag, de dagen gaan trouwens wel erg snel.donderdag - 20 februari - Tafraoute

Vandaag een rustig dagje met prachtig weer, zelfs zo warm dat ik de schaduw op moest zoeken. Maar het is geen klagen hoor, lekker dit weer, daarvoor zijn o.a. ook hier in Marokko.


We zijn in mail contact met Bombeeck, een leverancier van Teleco schotels. En zowaar, de schotel staat nu de goede kant op en het bedieningspaneel blijft op SAT staan op Astra 19. We hebben een fastscan gedaan van de SD kanalen en hadden opeens beeld maar alleen met Arabische zenders. De rest was niet te zien.

Toen hebben we de losse schotel aangesloten, een fastscan gedaan en toen hadden we weer beeld.

Terug de dakschotel aangesloten en toen zagen we wel de zenders in de lijst maar hadden we nog steeds geen beeld.

We zijn door de hele dag heen wel er mee bezig geweest, morgen gaan we weer verder puzzelen.


Ook heeft Co een project onder handen: een doorkoppeling maken tussen de huishoudaccu’s en de startaccu. Zodat de startaccu ook gevoed kan worden door de zonnepanelen. Wordt ook morgen vervolgd.


Aan het einde van de middag ben ik nog even met Hannie een stukje omhoog gelopen om wat foto’s van bovenaf te maken.Panorama richting Tafraoute, van 3 foto’s. Links de school in aanbouw met daarvoor de vrije camperplek.


          Zicht op de campers                                                                                                                            de loosplaats voor de ‘potjes’


Ze hebben op de camperplek een loosplaats gemaakt om je potje te kunnen legen. Er is een ‘sta-wc’ geplaatst met daar op aangesloten een stortpijp. Het geheel wordt bedekt met palmbladeren, vernuftig hoor.
vrijdag - 21 februari - Tafraoute

Vanmorgen heeft Co de zonnepanelen naast dat ze met de huishoudaccu’s verbonden zijn ook met de startaccu verbonden.

Thuis laten we er een switch tussen zetten, hoe we dat hier in Marokko dat moeten uitduiden is ons niet duidelijk. Niet te moeilijk doen en thuis regelen, we voorkomen zo in ieder geval dat we niet meer kunnen starten.


De schotel/tv, dat wordt wel na het weekend. We kunnen in ieder geval naar de OS kijken. Zojuist de kwartfinales ploegenachtervolging gekeken, en zo meteen de halve finale mannen en shorttrack dames.


Voor de rest weer een zonnige, warme dag, gewoon zomers en lekker luieren tussen de ‘projecten’ door.


We krijgen om 17uur (NL 18uur) nog een tip voor het tv project van Sjef van Bombeeck en dat gaan we morgen uitproberen.

De dames Nanda en Hannie hebben ook geen tv sinds ze in Marokko zijn. Als het nu bij ons gaat lukken kunnen we hen misschien ook verder helpen.

Sjef doet in ieder geval bijzonder zijn best om ons verder te helpen, helemaal toppie.


Er komt elke dag een waterwagen langs. Die laadt zijn truck vol met bron water uit een put vandaan. Daarmee geven ze de bomen langs de toegangsweg mee water maar ze voorzien dus ook de camperaars van vers bronwater.De waterwagen


verder naar ‘periode 23


Ga naar ‘Coordinaten


Ga naar ‘verlenging visum Marokko


Ga naar fotoalbum 1

Ga naar fotoalbum 2

Ga naar fotoalbum 3


terug naar ‘overzicht
© 2013 Lia Keizer

 

Marokko