Frankrijk - periode 34 - 8 april - 13 april


dinsdag 8 april - Aigueblanche - Val Thorens

Air de Langon is nu wel open en we tanken de gasflessen en tank vol, kunnen we weer een tijdje vooruit.

Ondertussen is het gaan regenen en we hopen dat het boven in Val Thorens ook regen is en geen sneeuw. Het duurt onderweg naar boven lang voordat we sneeuw tegenkomen. In St. Martin de Belleville gaan er liften over de weg waar ook mensen in zitten en je ziet een brede strook sneeuw van boven af komen, dat is de enige sneeuw die er te zien is. Je zal in dit dorpje een appartement gehuurd hebben dan is er weinig te skiën.
We rijden door naar Val Thorens en het miezert daar ook, gelukkig geen sneeuw. We rijden door het dorp en komen uit bij parkeerplaats P2, daar is een camperplek. Ik stap uit om te gaan informeren bij de receptie van de parkeerplaats. De dame vertelt mij in het Engels dat het € 25,00 per nacht kost of € 125,00 voor een week. Daarnaast betaal je € 0,55 p.p.p.n. aan toeristenbelasting. Je krijgt dan per dag een muntje waarmee je een kwartier lang gebruik kunt maken van de ‘flot bleu’, het sanitair gebouw zeg maar om water in te nemen, je potje te legen en elektriciteit in te nemen, wel een kwartier lang. Maar de camperplekken zijn nu allemaal bezet.

Ondertussen is het beginnen te sneeuwen dus we haasten ons naar beneden naar Les Menuires. Daar hebben ze, t.o.v. Val Thorens, gratis parkeerplaatsen. We draaien vlak voor Les Menuires een parkeerplaats op langs de doorgaande weg in de hoop dat het ‘s nachts rustig is met verkeer. Even later komt er ook een Belg de parkeerplaats opgedraaid waar we even mee aan de praat raken. Hij heet Jan en hij gaat twee dagen hier skiën. We geven aan dat je vlak voor Val Thorens op P4 gratis kunt parkeren van 8-20uur, als je langer wilt blijven staan betaal je € 16,00 voor 24 uur. Ons plan is om ‘s ochtends om 8 uur daar heen te rijden en voor 20uur er weer af te rijden en dan bij Les Menuires te overnachten op een vrije parkeerplaats. Dat spreekt hem ook wel aan.Het uitzicht vanaf de parkeerplaats langs de doorgaande weg, zicht op de piste onder La Masse


woensdag 9 april t/m maandag 13 april

De nacht was rumoerig, er bleef verkeer langs rijden, ook ‘s nachts dus dit is geen goede plek voor ons. We rijden ‘s ochtends naar P4 en gaan lekker skiën. Het is heerlijk weer en de sneeuw is te doen. Rond 11uur wordt het op diverse plekken papperig maar dan blijven we wat hoger skiën.

Het gebied in Val Thorens start op ca. 2000 meter en gaat tot ca. 3200 meter hoogte.

Vanaf P4 kun je een skipas kopen en je stapt er ook direct op de ski’s. Het is wel leuk zo met de camper, je stapt voor de deur op en af en onder de middag zitten we op ons eigen terras in de zon met ons eigen eten, we gebruiken onze eigen wc, wat een luxe met je eigen huis aan de piste.onze plek op P4, onder de middag en ‘s middags na het skiën is het hier lekker vertoeven in het zonnetje


‘s Avonds komt Jan bij ons eten en zitten we mooi te praten met elkaar. Jan is zeer bereisd en heeft vele landen bezocht. Hij heeft met een huurmotor veel passen gereden o.a. de Himalaya. Hij heeft ons wat filmpjes laten zien, wat een avonturen.

Jan gaat ‘s avonds terug naar de parkeerplaats langs de doorgaande weg, hij heeft er prima geslapen. Wij rijden door naar een dorpje voorbij Les Menuires, zo’n 20 minuten van Val Thorens.
En zo gaat het de hele week verder. Zo rond 7.30uur rijden we naar boven naar P4 en rond 18uur rijden we weer naar beneden naar ons overnachtingsplekje. We hebben de hele week mooi weer, op zondag na, dan is het bewolkt met boven in de bergen wolken over de toppen.

We vermaken ons opperbest en maken heel wat kilometers. De laatste dagen zijn er meer campers op P4 dus is het af en toe zoeken naar een plekje. Zaterdag was een rustige dag, het is dan wisseldag en dat merk je op de pistes, het is zeer rustig.

Zondag was het hartstikke druk, wat een mensen liepen er omhoog over de parkeerplaats naar de piste. Ook bij de liften is het druk en op de pistes zelf is het oppassen geblazen. Er staan op de parkeerplaats en bij het dorp op de parkeerplaats samen zo’n 70 bussen.Links onderin Les Menuires en rechts Val Thorens, panorama met de iPhone
Uitzicht boven van de Caron naar Val Thorens, de cabinelift Caron gaat net terug naar beneden, panorama met iPhone


Onder de middag in het zonnetje

de skispullen laten we drogen in het zonnetje

en dan wordt alles weer opgepakt en gaan we weer verder met onze reis

verder naar periode 35


Ga naar ‘Coordinaten


Ga naar ‘verlenging visum Marokko


Ga naar fotoalbum 1

Ga naar fotoalbum 2

Ga naar fotoalbum 3

Ga naar fotoalbum 4


terug naar ‘overzicht
© 2013 Lia Keizer

 

Marokko