Marokko 2014-2015 -  periode 15   -  extra fotopagina


Omdat onze rit van Demnate naar Skoura zo mooi was, door een prachtig gebied de Hoge Atlas, een extra fotopagina.


Wat was het ‘skitterend’, allemachtig prachtig tot vloeken aan toe. De euforie duurde 140km van de 162km en de rest was matig, slecht, nog slechter tot bijna niet te doen. Je ziet het, van alles wat. Het ergste stuk was vlak voor de grens met de provincie Ouarzazate. Daar zijn door aardeverschuivingen (door de vele regen in december) ontzettend veel modder en stenen op de weg terecht gekomen met als gevolg diepe kuilen, dus hebben we met de achterkant van de camper twee keer de weg schoon geveegd. We kwamen langs een groepje liggende mannen, gewoon ergens langs de kant van de weg geen huis in de buurt, en ze hadden scheppen bij zich. Dus er wordt aan de weg gewerkt ze hadden op dat moment even pauze.

We zijn alleen niet op 2650mtr hoogte geweest, dat heb ik vast niet goed gelezen. Over de 162km hebben we, met pauzes mee 7,5 uur gedaan. We reden gemiddeld zo’n 24km per uur met aan het einde 80km per uur dus dan kun je je indenken dat we soms stapvoets reden. Het is ons wel duidelijk dat je deze route alleen moet rijden met goed weer, niet alleen die dag maar ook de dagen ervoor zodat er geen sneeuw op de weg ligt en er ook geen dooiwater door de riviertjes naar beneden komt.

Maar we hadden het voor geen geld willen missen en gaan deze route zeker nog een keertje rijden maar dan later in het jaar want dan is de natuur nog mooier en groener.de meisjes en vrouwen doen het zware werk


terwijl de mannen rusten, dat is wat wij veel zien


rondom met de ploeg bewerkt, de ezeltjes staan te wachten terwijl man en vrouw naast het huis pauzeren
Hier kwamen de lastige stukken met diepe kuilen zodat onze ‘kont’ over de grond schraapte


links: uitzicht op het ‘vlakke’ land - rechts: vele kleuren in het landschap
zicht op de camping - de douches zijn houtgestookt - prachtige luchten achter de camping

terug naar periode 15


Ga naar ‘Coordinaten


Onze route in Marokko


terug naar ‘overzicht


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Marokko

2014 -2015