Marokko 2014-2015 -  periode 38   -  10 april  -  12 aprilvrijdag 10 april - Val Thorens

Vandaag is het nog warmer dan gisteren en dat is van invloed op de sneeuw, het is al vroeg papperig dus dat wordt wat hoger skien. Er is ook wat sluierbewolking en de sterke wind is behoorlijk koud. Het wisselt heel erg af, als je stil staat in het zonnetje is het zo warm dat de jas open kan en als je in de lift zit vang je veel wind en kan de capuchon op en een sjaal voor je gezicht, wat een ‘ellende’ maken we hier toch mee.  ;-)


In het liftgebouw van de Funitel hangen een paar mooie foto’s van dieren uit de omgeving en van boerenbedrijfjes, leuk om te zien.
We houden korter onder de middag en gaan dan nog een rondje doen. We stoppen eerder om te kunnen gaan internetten in Les Menuires. We zijn van morgen om 7.42uur de P4 opgereden, dat is een test want eigenlijk is het van 8-20uur. Als we om 15.30uur de parkeerplaats af willen krijgen gaat de slagboom niet omhoog, we moeten € 16,00 betalen. Gelukkig is er een knopje waar je op kunt drukken en even later meldt zich een stem. We leggen uit dat we om 7.42uur vanmorgen de parkeerplaats opgereden zijn, de mevrouw legt uit dat het van 8-20uur is, dat weten we inderdaad. Ze gaat in overleg en even later gaan toch de twee slagbomen open. Morgen toch maar iets later de P4 op dus. Op onze weg naar beneden vullen we  de watertank met het water uit de bergen.een vroege bloeier, het klein hoefblad, in het nog dorre gras


Bij het VVV in Les Menuires hebben we van de week ook ge-internet op de wifi van ‘the Winternet’, ook nu biedt deze hun service aan ons, leuk hoor.

We hebben onze kleine stoeltjes meegenomen en zitten buiten voor de VVV met zicht op het skiplein met een gezellige drukte.zaterdag 11 april - Val Thorens - Cruet

Gisteravond hebben we een rondje door ‘ons’ dorpje gelopen, er is een gedeelte met nieuwe(re) huizen en een deel met oude woningen en dat vinden we een leuk gedeelte.links: onder het dak ligt houdt opgeslagen


links: Hannie, deze prachtige bus i.p.v. een vrachtwagen? - rechts: Karin: deze mini heb je aardig geparkeerd, toch?


We hebben ‘s ochtends nog geskied en gaandeweg wordt het weer aardig warm. We gaan na de middag eventjes naar Val Thorens, het dorp, we hebben nog roomboter nodig en kopen nog wat rauwmelkse kazen.


Als we terug komen bij de camper besluiten we om te gaan vertrekken, richting het dal en dan ‘kronkelen’ we richting huis. We laten ons verrassen door TomTom.


We komen onderweg weer mooie landelijke tafereeltjes tegen en mooie vergezichten naar dorpjes in de bergen.gezellige kaboutertjes en andere snuisterijenTomTom had eigenlijk een route over de Col de Madeleine in de planning maar de Col de Madeleine was gesloten, na een omrekening door TomTom zijn we een andere route opgegaan, zal ook vast wel mooi worden.

zondag 12 april - Cruet - Orgelet


Het was een heerlijk rustige plek en we starten de dag met 10º. Gisteren startten we de dag met 1º, later werd het 10º en ‘s middags toen we ‘beneden’ waren was het 23º,’s avonds om 20uur was het nog 22º, wat een verschillen.


We waren vroeg wakker dus waren we vroeg op pad en dan kleurt het vroege zonlicht alles in een warme gloed. We kronkelen met TomTom door het prachtige Franse land, het is weer volop genieten van alles.

het eerste zonlicht komt het dal in


Tegen de middag stoppen we in Rumilly bij een McDonalds om te internetten, het is alleen wel jammer dat McDonalds upload sites blokkeert, dus geen bijwerking van de site helaas. Wel kunnen we onze mails ophalen en beantwoorden en Co zijn krantjes en dat allemaal in de warme Franse zon. Er kwamen nog twee jongens van McDonalds naar ons toe, dat zou de eerste keer zijn dat er iemand komt vragen of we nog eten gaan bestellen, maar nee, ze vroegen alleen of we de camper anders neer willen zetten, we stonden nl. over een aantal parkeerplaatsen heen en het werd ‘etenstijd’, dus verwachtten ze veel klanten.


We rijden verder op zoek naar een plekje om te pauzeren en te eten, die vinden we en even later zitten we heerlijk in het zonnetje te eten. Als we een half uurtje onderweg zijn zie ik 4 roofvogels rondzweven. We zetten de camper aan de kant van de weg en gaan buiten even kijken. Co besluit om zijn fotocamera en statief te installeren, ik pak de telescoop en de iPhone en even later staan we klaar. De vogels zijn gevlogen maar even later komen ze toch weer terug, op een gegeven moment zien we er 9 rondzweven, een machtig mooi gezicht. Ze zijn duidelijk op jacht en af en toe gaan ze in duikvlucht naar beneden. Er is een boer zijn land aan het omploegen en daar azen ze op, dat er muisjes op de vlucht slaan. Toch knap dat ze het op zulke grote hoogte kunnen zien, ik heb eens gelezen dat muizen een ultraviolet spoor achterlaten wat een roofvogel van grote hoogte kan zien.
De ochtend en middag tot een uur of 3 reden we door een mooie omgeving, slingerend, stijgend en dalend en door veel slaperige dorpjes. Maar na 15uur is het alles bomen waar we tussendoor rijden maar dan nog wel slingerend, stijgend en dalend, dus dat zijn we op een gegeven moment zat. We besluiten om naar een ‘rode’ D-weg te rijden en wat sneller naar het noorden te gaan totdat we wat minder bossen zien, dan gaan we wel weer kleiner rijden.hier is ook weer wijnbouw


Rond 18uur kijk ik op de camperapp of er een camperplaats op onze route zit, ja hoor, in Orgelet. Het is een leuke plek zien we als we er arriveren. Er staan volop tulpjes in bloei en madeliefjes, om vrolijk van te worden.het is niet zo vlak op de camperplek dus komen onze steunpoten erg goed van pas, de voorwielen staan zelfs helemaal los van de grond


Ik heb een aparte fotopagina aangemaakt, Frankrijk was weer erg fotogeniek vandaag: het frisse voorjaarsgroen, de bloemetjes zoals tulpen, narcissen, madeliefjes, ontluikende bomen en bloeiende struiken, alles om heel vrolijk van te worden.

naar ‘periode 39


Ga naar ‘Coordinaten


Onze route in Marokko


terug naar ‘overzicht


gastenboek


© 2013 Lia Keizer

 

Marokko

2014 -2015